theHunter


Çok çok öncelerde bir arkadaşımın tavsiyesiyle keşfettiğim, şimdi ise Steam’de tokat manyağı yaptıklarına şahit olduğum, “aslında tanısan seversin” diyeceğim güzel bir oyundur kendisi.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici ve Yayımcı: Expansive Worlds, Avalanche Studios Çıkış Tarihi: 5 Mart 2009 Website: www.thehunter.com

The Hunter’da sürekli yeni haritalar ve hayvanlar geliyor. Bu oynama isteğinizi körükleyen bir özellik. Haritaların soğuk ya da sıcak ortamda olmasıyla üstünüzdeki kıyafetlerin etkilemesinden tutun, rüzgârın estiği yöne doğru kokunuzun savrularak hayvanları kaçırabilmenize kadar güzel detaylar ele alınmış. Bunlara uygun kıyafetler, teçhizatlar oyunun marketinde var. Bu konuya biraz sonra değineceğim.

“Ne güzel, doğanın içinde yürüyormuşum gibi hissedeyim. Tüm özellikleri açayım.” derseniz, kasacağını öngördüğüm oyun, ortalama bir dizüstünde bile doğru görüntü ayarlamalarıyla çalışabiliyor da. Türkçe ara yüzüyle, The Hunter oynaması ücretsiz… mi acaba? Zurnanın zırt dediği yerdesiniz sayın okuyucular. Tokattan kıpkırmızı kesilen yanak da tam bu olarak bu taraf.

Ücretsiz indirdiniz. Oyunu büyük bir merakla açtınız. Şans eseri bir hayvana denk geldiniz. Nişan alıp, ateş etmek için davrandınız. Ekranınıza bir yazı ilişir: “xxxx öldürmek için lisans almanız gerekmektedir.” Haydaaa, bu oyun bedava değil miydi? İşte aslında ücretsiz tarafı demo gibi. Demo haliyle süresiz oynayabiliyorsunuz,  tüm haritalara girip çıkabiliyorsunuz (başkalarının açtığı haritalara tabi), 2 adet de bedava silahınız var ama sadece 4-5 farklı hayvanı vurabiliyorsunuz. (Sadece erkekleri puan veriyor) Bunlardan 2’si haftalık değişiyor.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Wiki Hunter sitesinde gösterilen ücretsiz silahlar ve lisans istemeyen av hayvanları

Zaten her silahla ya da her kurşunla, kafanıza estiği gibi her hayvanı vuramıyorsunuz. Bu güzel bir özellik kanımca, sportmenlik adına gerçekçi. Elbette, o silahları ve kurşunları (yay aldıysanız-okları) parayla satın alınan Em$(oyunun para birimi) ile oyun içi marketten alabiliyorsunuz. Bedava Em$ kazanma şansınız var lakin yönlendirilen anketler/siteler her zaman işe yaramıyor. Buna rağmen, işe yarayanları bulabilir ve para harcamadan birkaç silah alabilirsiniz.


Sabır Simülasyonu olarak adlandırmama neden olan, saatlerce yürüseniz bile tek bir hayvana rastlamama şansınız olan The Hunter’ı ne olursa olsun öneriyorum. Hele muhabbet edeceğiniz, beraber avlanabileceğiniz arkadaşlarınız varsa inanın çok keyifli. Tek başınıza takip edebileceğiniz avcılık yarışmaları, oyun içi başarımlar da tek başınızı sizi eğliyor. Ben, üç aylık olan başlangıç paketiyle oynadım. (Sitesinde $10, Steam’de 24TL) Elinizdeki silahlara sınırsız mermi/ok veren ve kendi haritanızı açmanızı sağlayan bu paket gayet yeterli oluyor. Ayı arkanızdan yaklaşıp, üstünüzde debelendiğinde intikam duygusuyla eliniz inceden gidiyor bu pakete. Süre bittikten sonra özlediğinizde tekrar alıp, girebiliyorsunuz. Profiliniz sabit kalıyor. Çok sevdiyseniz daha üst paketleri de deneyebilirsiniz.

Gönül isterdi ki, belli bir para istesinler, şu oyunu alalım ve özgürce oynayalım ancak firma yeni haritalar ve hayvanlarla oyuncuları çektiği gibi, marketine de yeni eşyalar/teçhizatlar/avcı köpekleri getirerek özendiriyor, gözlerini cüzdanlara çeviriyor. Dediğim gibi, güzel bir avcılık simülasyonu. Başlangıç paketini alıp denemenizi öneririm.

Başka simülasyon isterüüük diyenlere Game Dev Tycoon,

Hayvanı keyfi değil de, etinden-derisinden yararlanmak için vurayım isteyenlere Rust, buyrun efendim.



Artılar
  • Gerçekçi. Attığınız adımın sesi, rüzgarın yönü, kokunuz, hayvanların yapay zekası, vs.
  • Alternatif avcılık simülasyonlarına göre çok daha güzel
  • Yeni haritalar, yeni hayvanlar, yeni sulara yelken açmacalar
  • Yapımcıları terketmiş değil, kimbilir benim yazdığım özellikler ne zaman değişecektir


bazeNNubNOT:
6


metascore:
-
Eksiler
  • Keyifli oynayış için daha sağlam bir eğitim bölümü olmalı
  • Her şeye para, para, para. Azıcık daha ücretsiz oyuna yakışır geniş yelpaze olmalı, ya da “biz aylık ücret alırız kardeş” desinler. Hem o hem bu olmaz
  • Artı olarak yazdığım “Gerçekçilik” altında değerlendirileceği için tam eksi mi bilmem ama bazen 1.5 saat tüm haritayı dolaşmaya rağmen hiçbir hayvana denk gelmemek de insanın canına tak ediyor arkadaş

Hiç yorum yok