Facebook, Unity ile kendi oyun platformunu kuruyor (Steam ayağını denk al)

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Önce Facebook Arcade Gaming olarak başlayan oyun platformu Steam'le yarışacak kadar büyük bir plana dönüştü.

Facebook'ta hem oyun geliştir, hem yayınla, hem paylaş, hem de oyna!

Sosyal medyadaya ağırlığını koyduktan sonra Instagram, Whatsapp, Oculus ve nicesi şirketleri satın alarak bünyesine ekleyen Facebook, telekomünikasyon, sanal gerçeklik, artılmış gerçeklik alanlarında gücünü artırmaya devam ederken, şimdi de PC video oyun endüstrisine göz dikti.

Farmville ve Mafia Wars gibi birçok sosyal oyuna popülerlik kazandıran Facebook, Unity Oyun Motoru'nun sahibi Unity şirketi ile anlaştığını duyurdu. iOS, Android, Mac ve Windows PC işletim sistemlerine ait oyunları barındıran bir platform yapacağını, bu platformda Unity'e ait oyun geliştirme araçları ve servisleri de bulunduracağını, tüm bu platformun Facebook'la bütünlemiş bir şekilde çalışacağını açıkladı.

Sosyal oyunlarda ipi göğüsleyen şirket, iOS ve Android oyunlar piyasasında da boy gösterirken, zaten Oculus Home sayesinde kafa tuttuğu Steam'in, PC oyunlarındaki market payından büyük bir parça alma planı içinde. 

Blizzard Battle.net ile de ortaklaşa internet üzerinede yayıncılığa yeni başlayan Facebook, Oculus'u alarak VR(sanal gerçeklik) alanına sağlam girmişti. Surreal Vision ve Pebbles şirketlerini alarak da AR(artırılmış gerçeklik) alanına da göz kırpmıştı. Popüleritesi yükselen ve son zamanlarda çok yatırım alan bu iki teknolojiye de hakim olduğunu göz önünde bulundurursak, yenilikçi tarzlara sahip oyun türleriyle yeni oluşturacağı platformla oyun piyasasını dalgalandırabilir yorumunda bulunmamız abes olmaz.

Bu platformu denemek isteyen geliştiriciler Unity 5.4+ ile uyumlu çalışan Facebook Gaming Platform'un alphasına 31 Ağustos'a kadar başvuruda bulunabilirler.



Bağlantılı Haber: Blizzard, Streaming işine de el attı! Artık Battle.net hesabınızdan stream yapabileceksiniz 






Kaynak: www.extremetech.com/gaming/234561-facebook-is-building-its-own-gaming-platform-hopes-to-take-on-steam-ios-and-android

Hiç yorum yok