The Wolf Among Us

Bir oyun? Bir animasyon? Bir interaktif film? Acaba nedir nedir?
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici ve Yayımcı: Telltale Games Çıkış Tarihi: 11 Ekim 2013 Website: telltale.com/series/the-wolf-among-us/
Herhâlde Telltale Games hayranı bir grup mevcut. Onları kırmadan bir yazı yazmaya çalışacağım. Çünkü çok sevenlere "Bu oyun değil" dediğimde çok sinirleniyorlar. Malesef bunu yineleyeceğim. Bu bir oyun değil, interaktif bir çizgi roman.

Hemen şevkinizi kırmayayım, hareketli çizgi roman da olsa, güzel bir interaktif prodüksiyondur kendileri. Madem böyle girdim hemen artılarıyla devam edeyim. Kesinlikle, çocukken dinlediğimiz masallardaki karakterlerin orada olduğuna inandıracak kadar güzel karakterler yaratmışlar. Eski yaşamlarına dair anıların bahsi geçmesi çok mistik bir hava katmış oyuna. Çizimler, atmosfer, dialoglar ve hikayenin gidişatı bence çok ilginç ve etkileyici. Hele çizimler beni benden aldı. 

Asıl olayı zaten hikayesi. Eğlenceli ve sürükleyici. Sizi şaşırtıyor, merak uyandırıyor. Bu hikayeyi de Dedektif Bigby ismiyle çağırılan masallardaki Kurt'un gözünden takip ediyoruz. Dediğim gibi, sürükleyici bir akışı var, interaktif bir çizgi film olunca senaryo önem kazanıyor. Ee, bazeNNub, verdiğin kararlarla hikayenin gidişatı değişiyor?! Lütfen, bunu Heavy Rain ve Witcher oynamış biri olarak reddediyorum. Gidişatı ya da sonu değişen çok oyun sayabilirim. The Wolf Among Us onlardan biri değil kesinlikle.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Dedektif Bigby Wolf ve Dedektif Snow (Pamuk prenses, Kurt'a anahtar veriyor.. hmmm..)
Genelde oynanışla alakalı yorumlarımı da eklerdim. Bakın yok. Oynayın, sizin oynayış hakkında öneriniz varsa yoruma ekleyin. Yaklaşık 8 saat süren, arasıra, bir iki tuşa basmanıza izin veren bir yapım sonuçta. Bu şirketin oyun dağıtımı hakkında bilgisi olmayanlara mutlaka söylemem lazım, parça parça yayın yapılıyor. Her bölüm için de yine para veriyorsunuz tabi ki. Dayanamam, bekleyemem diyenler, seri tamamlanana kadar beklemenizi öneririm.

İkinci eleştirim ise ücretiyle alaklı olacak. Bence ederi ile verdiği haz arasında ciddi bir fark var. Bu yüzden, kaliteli, grafik açısından tatmin edecek, interaktif bir çizgi romana kendinizi kaptırmak istiyorsanız, farklı bir atmosfere girip, çocuk masallarının başrol oyuncularını alternatif bir dünyada görmek istiyorsanız önerebilirim. İndirimdeyse ve daha önce hiç Telltales oyunu oynamadıysanız biraz daha güçlü öneririm.

Daha sade bir hikaye oyunu isteyenler To the Moon,

Bana kafa rahatlatacak, keyifli bir oyun söyle diyenlere de Rocket League, efendim.

Artılar
  • Çizim, atmosfer ve senaryo... Hikaye anlatıcılığı çok güzel
  • Karakterler özgün


bazeNNubNOT:
6+


metascore:
80
Eksiler
  • Çok daha iyi olan alternatiflerine göre çok pahalı
  • Hikâye boyunca oyuncuya bir iki yalandan değişiklik hakkı veriyor fakat işin aslı hiçbir etkisi yok
  • Tekrar oynamak için merak uyandıran hikaye dallandırması yok (2. ile aynı mı sayılır?)

Hiç yorum yok