EVE Online Ücretsiz oluyor (Free-to-Play)


EVE Online yapımcısı CCP Games, 13 sene sonra EVE Online'da, aylık ödeme sisteminden ücretsiz oynama (Free-to-Play) sistemine geçiş yapma kararı aldığını açıkladı. Yaptıkları açıklamada, oyunu bırakan oyuncuların bırakma nedeni olarak aylık ödeme sistemini göstermeleri ve ayrıca oyunun yapımcısı olarak daha fazla oyuncuya ulaşma arzuları olduğundan böyle bir yenilik yapma kararı aldıklarını ifade ediyorlar.

Yeni sistemde Clone States geliyor. Oyuncular iki türe ayrılıyor: Omega ve Alpha. Bu iki grubu ayıran özellik ise sahip olabilecekleri teknoloji seviyesi diyebiliriz.

Omega Clones, şuanki sistemde oynuyormuş gibi oynayacak oyuncuların bulunduğu grup. Yani şimdiki gibi aylık abone ücretlerini ödeyip, oyunun sunduğu bütün içeriği, bütün gelişmeleri ve eğitimleri kullanabilen oyuncular.

Alpha Clones ise ücretsiz oyuna dahil olabilecek grup. Bu oyuncular, EVE Online deneyimini neredeyse tamamen yaşayabilecekler. "Neredeyse" dememizin nedeni de, bu grup bazı geliştirmelere ve uzay gemilerine sahip olamayacaklar. Gelişme hızları da biraz daha yavaş olacak.

Bu değişim yaşanmadan önce abonelikleriyle oynamaya devam eden kişiler ise Omega Clones olarak başlayacaklar. Eğer ödeme planını iptal ederlerse, Alpha Clones grubuna düşecekler. Önceki gelişimleri, Alpha'lar için açık değilse, tüm o gelişimler daha geri bir seviyeye inecek. Yalnız eski bilgileri EVE Online'da kayıtlı kalacak. Yeniden aboneliklerini açtırdıkları takdirde, en son hangi seviyede bıraktılarsa oradan devam edebilecekler.

Sistemde planlanan bu yenilik, "büyük Kasım 2016 gücellemesi" ile oyuna gelecek tek değişiklik değil. Yeni uzay gemilerinin, yeni içeriklerin ve görüntü kalitesinde geliştirmelerin de bu güncelleme ile EVE Online'a gelmesi bekleniyor.

Bakalım bu sayede planladıkları gibi daha çok oyuncunun dikkatini çekip, ağızlarına bir parmak bal sürerek abone olmalarını sağlayabilecekler mi? Yoksa oyun iyice Pay-to-Win (parası olan düdüğü çalarcılık) havasına bürünüp, eski dengeli halini mi kaybedecek, bekleyip göreceğiz.




Hiç yorum yok