Battleborn yakında bedava olabilir!


Kotaku'ya bilgi veren gizli bir kaynak Battleborn'un yakın zamanda ücretsiz olacağı haberini sızdırmış. 2K games'in yayıncısı olduğu, çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu olan Battleborn, rakibi Overwatch kadar başarıyı yakalayamamış olmasından dolayı ücretli olan oyunlarını ücretsiz yaparak daha fazla piyasada etkili olup, oyuncu çekme planı içine girmiş söylenene göre.

Bu, 2K games'in ilk defa uyguladığı bir strateji değişikliği değil. Yine yakın zamanda  ücretli olan Evolve oyununu da ücretsiz hale getirip Evolve Stage 2 adı altında tekrar yayınlanmışlardı. Satın alanların tepkilerine rağmen oyuncu sayısı ciddi bir şekilde artmış, Steam'de en çok oynanan oyunlar arasında girmişti.

İndirimsiz haliyle Steam Türkiye mağazasında 179 TL, playstore'da 168 TL olan oyunu alanlar heralde ücretsiz olma haberini duyarsa çok da memnun olmayacaklardır. Şuan playstore'da 168 TL'den 84 TL'ye, Amazon'da ise $60'dan $20'a inmiş olması da söylenenleri destekler nitelikte.

Oyunun geliştiricisi Gearbox Software'in kurucusu ve yöneticisi Randy Pitchford bu dedikoduyu yalanlasa da, resmi hesabında yaptığı diğer tutarsız açıklamalar hâlâ "acaba?" dedirtiyor. Bekleyip göreceğiz.



Hiç yorum yok