No Mans Sky yapımcısı Hello Games hacklendi

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

No Man's Twitter... Hello Games hacklendi!


Oyuncu kaybı ve para iadesi oranı ile popüler olan No Man's Sky bilimkurgu oyununun yapımcısı Hello Games'in resmi twitter hesabı hacklendi. Hemen ardından "No Man's Sky bir hataydı." mesajını paylaşıldı.

Kısa sürede ilgi toplayan mesajın ardından tekrar sahiplerinin eline geçen hesaptan "Artık %100 hackten kurtulduk... o postaların ve tweetin sahte olduğu çok aşikârdı. Çalışmaya devam." mesajı ile işlerinin başında olduklarını belirttiler.


Her ne kadar bu oyunun yanıltıcı reklamlarla ortaya çıkması beni de rahatsız etse ve bu yüzden çok da eleştirsem de, böylesine bir başarısızlık yaşayarak derslerini almış olmalılar. Yakınlarda, "Paylaştığımız görüntülerin kalitesinde bir oyunla karşınıza çıkamayıp, sizi tatmin edemediğimiz için üzgünüz... Fakat çok küçük bir bağımsız yapımcı stüdyosuyuz, bu oyun için kan, ter ve gözyaşı döküyoruz. Sorunlar çıktığından itibaren anında ve devamlı olarak düzeltmeler ve güncellemeler yapıyoruz." gibi samimi açıklamalar yaptılar. Bu açıklamada "Stüdyomuzda çalışanlara tehdit dolu mesajlar geldi." gibi korkutucu ve insanlık dışı noktalara da değinmişler.
 
Hatta No Man's Sky oyuncu toplulukları, küfür, tehdit ve rahatsız edici sözlerle dolu mesajlardan dolayı dağılmışlar. Şimdi de hacklenme sıkıntısı yaşadılar. Bu oyunun cezası, alınmaması ve oynanmaması olur. Bundan fazlası "oyun" ve "eğlence" kavramlarının sınırı dışındadır.
 
Umarım bu tür "toxic" yani zehirli, zararlı oyuncu kitleleri kısa zamanda tüm oyunlar tarafından dışlanır. Yapıcı eleştirilerle daha güzel oyunlara yol açacak güzel bir oyuncu topluluğu tekrar oluşturulur.
 
 
 
 
Kaynak: The Verge

Hiç yorum yok