Origin birkaç ülkeyi tamamen engelledi, aldıkları oyunlara erişemeyecekler

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Origin, A.B.D.'nin ambargo koyduğu tüm ülke ve bölgelerdeki servisini kapattı

Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar'da yaşayan bir Reddit kullanıcısının Origin'e girmeye çalışırken "Giriş reddedildi" uyarısı almasıyla beraber bunun nedenini araştırıp sonucunda ülkesinin Origin tarafından engellendiğini öğrenmesiyle başlıyor olaylar. Bu yaşananı hem Reddit sitesinde hem de EA Destek birimiyle paylaşıyor. EA'den, Birleşik Devletler'in ambargo koyduğu ülkelere yasa gereği erişimi kapatmak zorunda olduklarını ve ellerinden bir şeyin gelemediğini bildiren resmi bir açıklama geliyor.
Bu yaşanana benzer bir durumu İran'da yaşayan bir Reddit kullanıcısı da paylaşınca EA Answers'tan resmi bir açıklama geliyor: "Birleşik Devletlerin ambargo ve yaptırımlar kanunu gereğince, Origin'in hizmet veremediği yerler Küba, İran, Myanmar, Kuzey Kore, Sudan, Suriye ve Ukrayna (Kırım bölgesi)." Yaptıkları açıklamanın sonunda bir güncelleme mesajı paylaşıp Myanmar'daki karışıklık için özür dilediklerini ve bu sorunu çözmeye çalıştıklarını ve gelişmeler oldukça paylaşacaklarını bildirmişler.
Şimdi oyuncular yüzlerce dolar harcadıkları oyunlara, dijital dağıtımdan yararlanarak aldıkları bu oyunlara ulaşamamalarının hukuksal olarak karşılığı nedir merak ediyorlar. Bundan sonra nasıl gelişmeler izleyecek biz de merak içindeyiz.


Hiç yorum yok