Mafia III daha ilk haftasında 2K Games için bir rekor kırdı

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
 

Mafia III ilk haftasında 4.5 milyondan fazla kopya sipariş gönderimi ve satış yaparak 2K Games'in "En Hızlı Satan Oyun"u oldu.

 
Oyun eleştirmenleri tarafından çok da olumlu yorumlar almayan Mafia III, Washington Post'un yaptığı habere göre 2K Games'in amiral gemileri olan NBA 2K, Borderlands ve BioShock serilerini bile geçerek "2K Games'in En Hızlı Satan Oyunu" unvanını kazandı.
 
Gerçi "sipariş gönderimi" + "satış" denilerek bir kelime oyunu yapılıp yapılmadığı henüz netlik kazanmadı. Çünkü sipariş gönderimi satıldığı anlamına gelmiyor. Bu konuda yayıncıya soru sorulduğunda "Finansal olarak tatmin edecek kadar satıyoruz." gibi genel bir cevap verip, net bir sayı söylemekten kaçınıyorlarmış.
 
Hikayesi 1960'larda geçen oyunda, ana karakterin siyahi olması dikkat çekmişti. Kimileri bu durumdan memnun olmazken, kimileri de oyun sektöründeki "beyaz ırk" hakimiyetine karşı atılmış olumlu bir adım olarak değerlendirmişti. Yalnız oyunun kötü yorum almasında siyahi dostumuz Lincoln'ün bir etkisi yok. Kendini tekrar eden içeriğin yetersiz oluşu ve oyun içi hatalarla çokça karşılaşılması, açıklanan satış rakamının bile sorgulanmasına neden olan ana başlıklar.

Hiç yorum yok