Mars: Mars

Dünya bozmaz bozmaz dedik yine de çok bozdu. Haydi Mars'a!


Geliştirici: Pomela Games Yayımcı: Pomelo Games Çıkış Tarihi: 27 Haziran 2016 Website: www.marsmarsgame.com

İlk cümlem şu olmalı: Bu zamana kadar bana gönüllü olarak reklam izlettirebilen tek oyun. Gönüllü kelimesini vurgulamak istiyorum. Çünkü sıfır reklamla da oynayabilirsiniz. Reklam deyince kaçıp gitmeyin. Neden izlediğimi de açıklayacağım.
Ücretsiz olan Mars: Mars, Pokemon GO ile biten mobil oyun alışkanlığımı yeniden kazandırdı. Çok sade, çok sakin, çok güzel. Oyundaki amacımız Mars'ı sırtımızdaki roketle platformdan platforma atlayarak keşfetmek. Roketimizin benzini sınırlı olduğu için de en uygun şekilde kullanmak zorundayız. Eğer düşüş hızımızı ayarlamazsak BAM! Bam derken ne demek istiyorum oynayınca anlarsınız.
Peki, yapılabilecek başka neler var? Paylaşılmaya değer bir manzara ile karşılaştığımızda özçekim yapmak, kara deliklerden uzak durmak ve denk geldikçe havada asılı pulları toplamak. Bu kadar mı? Değil! En güzel yanına geliyorum şimdi. Normalde hoplaya zıplaya bu oyunu oynamaktan sıkılabilirsiniz. Ancak bunu bir karakterle yapmıyorsunuz, hatta yeni karakterle Mars'ın havası da değişiyor! Görsellik anlamında en sade hali bile güzel iken pullarla Mars'a getirteceğiniz yeni 'astronotlarla' yepyeni bir oyuna başlamış gibi oluyorsunuz. Bu konuda ciddiyim. 800'de bırakırım diye düşünmüştüm. Şuan 2240. platformdayım. 41 astronottan açılmadık sadece 3'ü kaldı. Onları açana kadar da oynarım.
Özçekime değer keşif aracı Curiosity (Evet, diğeri de Bill Gates)
Pulları toplamaya gelince, genelde kolay. Bazen çok çetrefilli yerlerde de bulunabiliyorlar. Bu pullarla da yeni astronotlarımızı Mars'a getirtiyoruz. "8 saat sürecek bu yolculuğu bekleyemem, hemen gelsinler!" dersek ekstradan pul harcamamız yeterli oluyor. Pul biriktirmesi bir hayli uzun sürüyordur herhalde? Pek değil. Öncelikle pul dolu paketler sık sık  gönderiliyor. İçinden 20-90 arası pul çıkıyor. Ayrıca en başta söylediğim gönüllü reklam izleme ile de pul kazanıyorsunuz. Bazı platformlarda ekran göreceksiniz. Oraya inince, size izleyip isteyip istemediğinizi soruyor. İstemiyorum derseniz kaldığınız yerden devam. Yok izlerim derseniz 30 saniyelik bir reklam sonrası pul kazanıyorsunuz. (Bu yönteme sahip bir oyunu ilk defa oynadım. Oyunun reklamla kesilmesinden nefret eden birine -bana- bile gönüllü olarak reklam izlettiren bir yöntemmiş, hakkını vermem lazım.)


Toparlamak gerekirse kafa dinlenmelik bir oyun. Gittikçe zorlaşmıyor. Arada birkaç denemede çözebileceğiniz zorlukta yerler geliyor o kadar. Eğer sürekli aksiyon, patlamalı, koşmalı kaçmalı veya kafa patlattırıp bulmacalar çözdürecek bir oyun arıyorsanız bu oyun o oyun değil. Sıkılabilirsiniz bile. Ama aradıklarınız sakinlik, gözünüzü dinlendirecek keyifli görüntüler ve tanıdık simalarla Mars'ı keşfetmek ise mutlaka yükleyin.



Artılar
  • Görsel açıdan muhteşem
  • Her yeni astronotla arka planın ve müziğin değişmesi oyunun ömrünü epey uzatmış
  • Oyun içi fizik güzel
  • Yapımcılar yeni yeni yüzleri güncellemelerle getiriyor

bazeNNubNOT:
7


metascore:
- 
Eksiler
  • Astronotlarınızı açtıkça yeni getirttiğiniz astronotların eskileriyle aynı çıkması (gerçi eksi sayılmaz, benim sabırsızlığımdan)


Hiç yorum yok