Diablo 20 yaşında! Blizzard tüm oyunları ile bunu kutluyor.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Diablo 20 yaşında! Kendini yaşlanmış hisseden oyuncu ellerini görelim...


20 sene önce 31 Aralık günü Diablo sanal alemde korku salmaya başlamıştı. O günden bugüne Diablo serisinin 3 oyunu çıktı. Hâlâ da dehşet veren Diablo'muz sanal dünyada yerini koruyor. Blizzard bu 20 senelik uzun macerayı tüm oyunlarında oyun içi etkinliklerle ya da hediyelerle kutluyor.

Resmi sayfasında oyuncuları neler bekliyor çok açıklaması olmasa da WoWHead sitesinde Diablo 3 ve World of Warcraft için gelecek etkinlikler hakkında bazı detaylara girilmiş. 

Etkinlik boyunca, BlizzCon 2016'da bahsettikleri, Diablo 3'ü Diablo 1 arayüzü ve  müzikleri ile oynama şansımız olacak. Bizleri 1997'ye hızla götürecek grafikler tabi biraz daha güçlendirilmiş ve yenilenmiş olacak. Eski yaratıklar yeni yapay zeka ile tekrar canlandırılacak. Ödüller ve ganimetler de etkinliğe özel olacak. The Darkening of Tristram olarak adlandırılan bu etkinlik bundan sonra her Ocak ayında tekrar gelecek. (2.4.3 güncellemesi ile geliyor.)

World of Warcraft'ta Diablo 1 ve Diablo 2'den aşina olduğumuz bazı eşyaları toplayabileceğiz. Başarım kazanmanın yanı sıra bu etkinliğe özel oyuncak ve 28 boşluklu çanta da WoW oyuncularını bekliyor. Etkinlik takvimine göre 4-11 Ocak arasında etkinlik aktif olacak.

Bunlar dışında aslında çok zamanları kalmamış gibi Overwatch'ta spreyler, Heroes of the Storm'da Brawl modunda portre kazanma şansı, Hearthstone'da "Tavern Brawl"da etkinlik, Starcraft II'de yine portre var.

Genel olarak oyuncular pek tatmin olmamış gibi gözüküyor. Daha fazla kozmetik eşya, evcil yaratık (pet), zindan ve etkinliğe özel bir hikayede rol yapabilmek istiyorlar. Gönül isterdi ki böyle olsun ama ayrılıcak zaman ve para değer mi değmez mi tartışması da başka bir kefede. Elbette Diablo başka ne zaman 20 yaşını kutlayacak, varsın Blizzard kesenin ağzını açsın, değil mi?

Doğum günün kutlu olsun Diablo!




Hiç yorum yok