Pokémon GO 2. nesil pokémonları ekledi (0.57.2 Android - 1.27.2 iOS)

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Pokémon GO yeni nesil pokémonlarını da meydana bıraktı.


Android için 0.57.2, iOS için 1.27.2 versiyonu olarak çıkan yeni yama ile yeni pokemonlar, yeni pokémon çalıştırıcı görüntüleri, yeni ara yüz ve yeni böğürtlenler geldi.

80 Yeni Pokémon Geldi

Pokémon GO'da ilk olarak dikkatimizi çeken gelişme gelen yeni pokémonlar. Oyunlarını takip edenler bilecektir, bu pokémonlar genelde oyunların Gold ve Silver versiyonlarında rastladığımız türdeler. Hepsini tek tek yazmayacağım ama oyuna yeni katılacak pokémon çalıştırıcıların karşılacağı başlangıç seçeneklerinde yeni gelen pokemonlardan hangileri olacağını paylaşmak istiyorum. Eskiden bildiğiniz gibi Charmander, Bulbasaur ve Squirtle geliyordu (biraz ilerleyince de Pikachu), şimdi ise çimen türü Chikorita, ateş türü Cyndaquil ve su türü Totodile ile başlayacağız.


Tabii ki, yeni pokemonlarla beraber karşılaşmalarda yeni mekanikler de geldi.  Yakalamaya çalışırken yeni reaksiyonlarla karşılacağımız gibi, yeni yakalama yöntemlerini de keşfetmeye başlayacağız. Ayrıca seçili pokémonların cinsiyetlerini de görme özelliği de bu yeni yama ile oyunculara sunuldu.

Yeni kozmetikler, Yeni böğürtlenler

Bunlar dışında yukarıdaki videoda da görebileceğiniz gibi artık böğürtlenleri savaş anında ekranınızda görebileceksiniz, bu sayede gerektiğinde rahatlıkla kullanabileceksiniz.  İki çeşit böğürtlen de envanterimize ekleniyor. Bunlardan birisi Nanab Berry, bu böğürtlen karşılaştığımız pokémonun hareketlerini yavaşlatıyor. Diğer ise Pinap Berry, bu böğürtlen ise yakalama çalışmalarımızda başarılı olursak gelecek şekeri iki katına çıkartıyor.

Oynayanların azlığından yakındığı karakteri oluşturma seçeneklerinde de artış var. Karakter modelimizde de yeni şapkalar, tshirtler ve diğer yeni görüntü seçenekleri ile avatarımızı daha fazla özelleştirebileceğiz. Oyun içi mağazada da satın alınabilecek eşyaların da artığını buraya not düşeyim.

Oyuncu sayısını bir hayli kaybetmiş olsa da, hâlâ en çok kazandıran mobil oyun olma özelliğini elinde tutan Pokémon GO bu yeni büyük yama ile kaybettiği oyuncuları tekrar kendine çekebilecek mi epey merak ediyorum. Sanıyorum ki, kısa süre içinde bunu hep beraber görürüz.

Hiç yorum yok