Paladins (Beta) - İlk Bakış

Son zamanlarda reklam konusunda kendini aşan Paladins, sonunda benim de radarıma girdi. Çok da iyi oldu.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici ve Yayımcı: Hi-Rez Studios Çıkış Tarihi (Açık Beta): 16 Eylül 2016 Website: www.paladins.com/
Son üç gündür ara ara oynadığım bu oyuna bir ilk bakış yazısı yazmak istedim. Öncelikle başlama nedenimi yazayım: Sosyal medyadaki Overwatch-Team Fortress 2-Paladins karşılaştırması. Asıl incelememi biraz daha zaman geçirip, dereceli oyunlarda (ranked games) az da olsa ter döküp, öyle yazmak istiyorum. Ama fikir vermek amacıyla kısaca yorumlamak isterim.

Öncelikle kim kimden ne kadar esinlenmiş bilmem ama ek bilgi olarak şuraya yazayım: Paladins kapalı betası 17 Kasım 2015, Overwatch kapalı betası 27 Ekim 2015'te başlamış. Eğer 20 günde nispeten küçük bir şirket, Blizzard gibi bir şirketin oyununu kopyalayabiliyorsa, varsın kopyalasın. Ayrıca Team Fortress 2'nin tam sürüm çıkış tarihi 9 Ekim 2007. Kim kimden ne almış tartışması bence burada biter.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Paladins, karşılaştırıldığı diğer oyunlar gibi takım tabanlı, çok oyunculu, birinci şahıs nişancı video oyunudur. Çok iyi olmasa da yardımcı olacak kadar Türkçe dil desteği vardır. 4 farklı kahraman türü mevcut: Ön cephe (Tank/Front Line), Hasarcı (Damage), Destek (Support), Kanat (Flank). Şuan toplam 17 farklı kahraman var. 7 haritaya, 2 oyun moduna sahip. Deneme sürümü olduğu için bu sayıların artacağına eminim.

Öncelikle şunu söyleyeyim, herhangi bir kahraman, oyuna, haritaya ve karaktere hakim birinin eline geçerse tam bir ölüm makinası oluyor. İsterseniz destek kahramanı olun, farketmez. Dengeli oluşu konusunda oyunu çok takdir ettim. Haritalarında beni rahatsız eden bir özelliğe rastlamadım. Gözü yormayan, sade ama güzel tasarlanmış haritalar. Benzer iki oyun modu var:

Kuşatma modunda takımınızla (5 kişi) haritada işaretlenmiş noktayı ele geçirmeye çalışıyorsunuz. Ele geçirirseniz içi servet dolu vagonu diğer takımın doğduğu alana belli bir süre içinde götürmeniz gerekiyor. Vagonun yanında takımınızdan yeterli kahraman bulunmazsa ilerlemiyor, hatta karşı takım kontrol altına aldıysa geri bile gidiyor. Ele geçirdiğinizde, görevi tamamladığınızda ya da ilerletilmeye çalışan vagonu karşı takımın zamanı bitene kadar durdurduğunuzda 1 puan alıyorsunuz. 4 puana ilk ulaşan takım maçı kazanmış oluyor.

Yük taşıma modunda ise aynı vagon bu sefer eğer sizin doğdunuz tarafta çıktıysa onu boydan boya diğer takımın merkezine kadar götürmeye çalışıyorsunuz, eğer rakiplerin merkezinde çıktıysa o vagonun ilerlemesine olabildiğince engel olmaya çalışıyorsunuz.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Daha fazla uzatmadan toparlamam gerekirse, kısa süre içinde beni cezbedebilmiş, çok zevk alarak oynadığım bir oyun oldu. Eğer Overwatch'a benziyorsa, - ki Overwatch oyun listelerinde En İyi 10'da dolaşıyor-, o kadar güzel bir oyunun, keyifle oynanabilen bir benzeri ÜCRETSİZ! Daha ne isteyebilirim ki...

Detayları da ele alacağım incelememi yazacağım zaman oyun hakkındaki fikrim değişir mi değişmez mi hep beraber göreceğiz. Ama şuan mutlaka bir şans verin derim. 

Not: Overwatch oynamadım. O yüzden iki oyun arasında karşılaştırma yapmadım.



Hiç yorum yok