Eve Online 15 Kasım yaması ile ücretsiz oynanabilecek. Eskisi ile farkı ne olacak?

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Ücretsiz Eve Online nedir? Nasıldır? Yanında neler getiriyor?


Eve Online binlerce oyuncuyu barındıran, sosyal ve ekonomik, bilim kurgu simülasyonu. Aylık ücretle oynanabilen, büyük uzay savaşlarının gerçekleştiği bir oyun. Çok sıkı takip gerektiren ve grup olarak oynandığında çok daha fazla verim alınan bir oyun olduğu için yeni oyunculara çok da sıcak gelmeyen bir oyun. (Bilerek ve isteyerek gelenlerden ziyade, "Eve Online diye bir oyun varmış, denesem mi?" diyenler içindi son cümlem.)

Dediğim gibi beraber oynayacağınız insanlar gerekiyor, sürekli takip etmeniz gerekiyor ve teknoloji ilerletmeniz için epey vakit harcamanız gerek. Aslında bu söylediklerim çok abartı beklentiler değil bir oyun için ama 2003'te başlayan oyunun o zamanlar hitap ettiği oyuncularla, her yerde ücretsiz oyun bulabilen ve sabırsız davranan bugünün oyuncuları birbirinden çok farklı. Bu nedenle, yeni oyuncu çekmekte ve elindekileri tutmakta bir hayli zorluk çeken Eve Online değişikliğe gidiyor. 15 Kasım'da yayınlayacağı Ascension yaması ile 13 senedir ücretli olan oyun ücretsiz oynanabilecek.

Peki, Eve Online'nın eski ve yeni oyuncularını neler bekliyor? 

Eve Online kolonileri. Alfa'dan Omega olur mu?


Ücretsiz oynayacak oyuncular Alfa Koloni adı altında toplanacaklar. Ücret veren abonelerin katıldığı her aktiviteye katılabileceklar ANCAK seçebilecekleri gemiler sınırlı olacak, geliştirme yapmak için gereken süreleri daha uzun olacak. Eğer oyunu seven Alfa'lar olursa, abone olup Omega Kolonisine geçebilecek ve bütün gemilere erişimi açıldığı gibi geliştirme süreleri de kısalacak.

Omega'dan Alfa olur mu? 


Olur. O da olur. Yalnız Omega'da edindiğiniz gelişmeler eğer Alfa'da desteklenmiyorsa, desteklediği kadarını kullanabiliyorsunuz. Şöyle düşünün. Omega'lar çok gelişmiş bir koloni, her türlü teknolojiyi kullanabiliyorlar. Bu Omega'lar kendi teknolojilerini Alfa'lara verse bile Alfa'ların o teknolojiyi kullanacak kapasitesi yok. Bir süre Alfa kaldınız ama sonra aboneliğinizi aktif hale getirip Omega oldunuz diyelim. Eskiden Omega iken hangi teknolojide kaldıysanız, o noktadan devam edebileceksiniz.

Ascension ile abonelik, takas, geliştirmeler... kısaca oyun içi ekonomi ne olacak?


Oyun içi para birimi ile abonelik alınabiliyordu. Bu özellik yeni yama ile değişmeyecek. Eğer oyun içinde yeterli gelir sağlıyorsanız, zaman ayırabiliyorsanız ne âla. Aboneliğinize oyun oynarak çıkarabilirsiniz. Bunun dışında gerçek para ile alınabilen oyun içi geliştirmeler de olacak. Bu geliştirmeleri oyun içi markette de değiş tokuş yapabileceksiniz. Elbette böylelikle, gerçek para, oyun içi paraya dönüşecek ama oyun içi para, gerçek paraya dönüşmeyecek.

Eve Online'a yeni başlayanlar için yeni öğretici bölüm


13 senelik bir oyundan bahsediyoruz. Sürekli güncellenen ve kendi içinde sistemi olan bir oyun Eve Online. Yeni başlamayı düşünenlerin gözünü korkutabilir tabi ki. Fakat sırf yeni oyuncuları çekmek için bu kadar değişiklik yapan şirket bunu da düşünmüş. Sizi uzayın boşluğuna ittirip "Hadi öğren sen" demek yerine türlü türlü görevlere sokan, başarıyı ve başarısızlığı tattıran, oyunun temel özelliklerini öğreten bir öğretici koymuşlar. Bu öğretici de hikaye üzerinden, yapay zeka dost bir gemi sizi yönlendirecek.

Eğer siz de bu oyunu merak ediyorsanız, zorluğundan veya aylık abonelikten ötürü çekindiyseniz, 15 Kasım itibari ile Eve Online ücretsiz oynanabilir oluyor. Yükleyin, girin, deneyin.

Eve Online indirmek veya internet sayfasını ziyaret etmek için burayı tıklayabilirisiniz.

1 yorum: