Counter-Strike: Global Offensive

Bütün fantezi/bilim kurgu oyunlarını unutun! Counter-Strike: Global Offensive öyle bir oyun ki, sesinden 9 yaşından büyük olmadığı rahatlıkla anlaşılan bir çocuğun, akranı olan bir çocuğa, Türkçe “Ağzın süt kokuyor, süt!” diye bağırdığı bir ortamdan bahsediyorum. Bu kadar absürt bir dünyaya açılan başka kapı var mı?

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici: Valve Yayımcı: Valve Çıkış Tarihi: 21 Ağu 2012 Website: blog.counter-strike.net

Counter Strike yıllardır bilinen, okuldan internet kafelere kaçışlarımıza, sonra ailemizden azar işitmemize neden olan yegâne oyunumuzdur. CS: GO, hem alternatiflerinden daha ucuza Rusça öğrenmek, hem de League of Legends Türkiye serverlerından yeterince nasiplenemediğini düşünüp, Türkçe küfür haznesine yatırım yapmak isteyenlere birebir… 

Ee, bazennub, gir artık konuya! Rekabetçi olmayan modlarında wall hack/vision hack/görüş hilesi, ya da nişan hilesi ile karşılaşmak biraz can sıkıcı. Bu nedenle, zaman geçirmeye oynayacaksanız, “Amaaan hile yapsın, banane.” diyenlerdenseniz kesinlikle önereceğim bir oyun. Yoğun bir iş gününün ardından veya sınavdan çıktıktan sonra “azıcık kafa dağıtayım” derseniz, tam sizlik. (Ölüm maçları ile sağa sola sıka sıka ilerleyin, mis gibi…) Hele güzel müziklerle oyunu daha keyifli kılanlara, saçma muhabbetleriyle güldüren bir ekibe denk geldiyseniz tadından yenmez. 

Yok, ben hardcore oyuncuyum, rütbe kasacağım diyorsanız önce sinirlerinizi sıcak suya yatırıp, hafif yumuşatın. Çünkü trollere, AFKlere (klavye başında olmayanlara) veya ilk defa klavye-fare görmüş gibi oynayanlara denk gelme şansınız ilk rütbelerde yüksek. Biraz dayanırsanız, sonrasında çok daha tatmin eden Rekabetçi maçlara kavuşabilirsiniz.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Free skin/bedava çıkartmalar her hafta bir kere seviye atladığınızda geliyor.(Sistem değişebilir tabi) Steam pazarında satmaya başladığınızda internetten “free CS GO skins” (bedava CS GO çıkartmaları) diye aratmamak elde değil. Oyun ücretli fakat aylık bir ödeme istemiyor. Türkçe dil desteği olması da ayrı bir güzel.

Bu oyunu biliyorum ama çok usandım, alternatif güzel bir oyun söyle diyenler;

Türkçe olsun, Üsküdar sokaklarında da çatışayım diyenleri Zula’ya,

Çerez olsun, ama silahlardan uzak olsun diyorsanız da Rocket League’e doğru sizi alalım efendim.



Artılar
  • Pay to Win (parayı veren düdüğü çalarcılık) değil
  • Hem çerez hem hardcore oyun niteliğinde
  • Farklı modlara sahip
  • Arkadaşlarınızla oynarsanız çok keyifli


bazeNNubNOT:
8


metascore:
83
Eksiler
  • Ruslara karşı antipati kazanma
    (bunu yapmayalım, tüm Dünya kardeş olalım)
  • Hileleri herkesin gönlünce kullanıyor olması arada usandırıyor
  • Çok geniş bir oyuncu yelpazesi olmasının Rekabetçi modda yeteneksiz ya da mızıkçı takım arkadaşlarıyla eşleştirme şansını artırması

Hiç yorum yok