Paladins (Açık Beta) - İnceleme

Paladins'i oynama konusunda kararsız kalanlar kalmasın diye yazıyorum. Yazdım.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici ve Yayımcı: Hi-Rez Studios Çıkış Tarihi (Açık Beta): 16 Eylül 2016 Website: www.paladins.com/

Öncelikle Overwatch-Team Fortress 2-Paladins karşılaştırmasında kim kimden ne almış muhabbetini ilk bakış yazımda tarihler vererek açıklamıştım. Tekrar o konuya girmeyeceğim. Paladins takım tabanlı, çok oyunculu, birinci şahıs nişancı video oyunu. İnternet üzerinden bağlanıp, ister tek ister arkadaşlarınızla hem genel sunucularda gündelik oyunlara girebilir, hem de özel ayarlama yapabileceğiniz kendi oyununuzu kurabilirsiniz. Yeterince yardımcı olacak Türkçe dil desteği mevcut. Ücretsiz olduğunu da hemen buraya iliştireyim.
2 maç türü var. 1- Kuşatma: Haritanın ortasındaki hedefi ele geçirip, çıkan yük vagonunu rakiplerin merkezine götürmeye çalışıyorsunuz. Maç sonunda kim 4 puanı ilk tamamlarsa o takım kazanıyor. 2- Yük Taşıma: Bu maç türünde de bir siz ana merkezinizden, rakip merkezine kadar harita boyunca vagonu ilerletmeye çalışıyorsunuz, bir de karşı takım aynı şekilde sizin merkezinize ilerletmeye çalışıyor. En kısa zamanda %100 ilerletebilen ya da verilen süre sonunda hedefe daha fazla yaklaşmış olan kazanıyor.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Amuda kalkan Ejder bile var arkadaşlar!

Önemli olan hedefi alırken alanda veya vagonun etrafında karşı takımın sayısına üstünlük sağlamak. Bunun için de kim ne iş yapar bilmek lâzım. 4 farklı sınıf var: Ön cephe (Tank/Front Line): Genelde canları yüksek, zırh özellikleri olan kahramanlar, Hasarcı (Damage): Gördüğüne hasar vermek için çıldıran ekip, Destek (Support): Mutlaka iyileştirme özelliği olan kahramanlar, Kanat (Flank): Çoğunlukla sağdan soldan veya arkanızdan pırtlayıp, "Nasıl öldüm ya?" dedirten savaşçılar. Her sınıf üzerine düşen görevi yaptıkça fazladan kredi kazanıyor. Bu kredilerle de o an oynadığımız oyuna özel ekipmanlarımızı alıyoruz. Ekipmanlar, MOBA oyunlarındaki gibi oyunu değiştirecek kadar kuvvetli olmasalar da, rakip takıma karşı düzgün sıraladığımızda yardımcı olacak cinsten. Ayrıca her kahramana özel kartlar var. Bu kartları ister kendiniz düzenleyebilir, isterseniz o şampiyonla iyi derece yapmış birinin destesini direk içe aktarıp kullanabiliyorsunuz.
Hesabınızı açtığınızda göreceksiniz ki, bazı şampiyonlar altınla açılabiliyor. Merak etmeyin, çok hızlı biriktirebileceksiniz. Kazandığınız maçlardan, şampiyonlarınız seviye atladıkça, her gün düzenli girdikçe ve hesabınız seviye atladığında gelen sandıktan bol bol altın kazanıyorsunuz. Hatta o sandıklardan şampiyon kartları ve kozmetikleri de düşmekte. O konuda cimri davranmamışlar.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Gündelik oyunların yanı sıra Rekabetçi oyun da var. Bu oyuna girebilmeniz için 12 şampiyonu 4.seviyeye getirmeniz gerekiyor. Arkadaş listenizdekilerle oynarsanız %10 fazladan tecrübe puanı ve altın kazanırsınız. Zaten her karakter çok zevkli olduğu için göz açıp kapayıncaya bu ön şartı tamamlamış oluyorsunuz. Dereceli oyunlarda sadece Kuşatma türü oynanabiliyor.
"Kurallar önemli değil, bana yorum lazım." diyenler var arkalarda. Fısıltılar geliyor. Yorumum şu: Oyun çok dengeli. Şöyle ki, 18 adet şampiyondan biri hangi sınıftan olursa olsun, iyi oynayan birinin eline geçtiğinde oyunu sırtlayabiliyor. Hasar sınıfının toplamından daha fazla hasar yapmış destek şampiyonu gördüm inanın. Güzel tarafı da bu. Destek ya da ön cephesiniz diye diğerlerine bağlı kalmıyorsunuz, çatır çatır adam da kovalayabiliyorsunuz. Aynı şekilde karakterini bilen kişiler ekipmanları ve kartları da verimli kullanarak oyunu toparlayabiliyor. İmkansız dediğiniz oyunları lehinize çevirebildiğiniz gibi, kesin galibiyet gözüyle baktığınız maçı kaybedebiliyorsunuz.
"Uzun oldu, topla da gel!" derseniz, ne olursa olsun kesinlikle önereceğim bir oyun. Hele ki, ücretsiz olmasından dolayı kaybedeceğiniz bir şey yok. Oyuncu sayısı yeterli olduğunda, sorun olarak gördüğüm eksileri de yok olacaktır sanıyorum. Eğer karakterlerin şu anki dengeli hallerini bozmazlarsa ileride kendisinden çokça söz ettirecek bir oyun.

Artılar
  • Hem ücretsiz hem de Pay to Win('paramı al, beni ölümsüz yap ağa'cılık) yok
  • Anlık hareketleri kaçırdığınız için gerilmiyorsunuz, MOBA'lara göre daha rahat toparlayabileceğiniz bir oyun
  • Geliştiricileri aktif, yeni şampiyonlar, kozmetikler ve düzenlemeler geliyor
  • Arkadaşlarınızla oynarsanız hem çok daha keyifli hem de fazladan TP ve altın kazanıyorsunuz


bazeNNubNOT:
-


metascore:
-
(erken erişim olduğu için notlandırma yok ama kesinlikle önereceğim bir oyun) 
Eksiler
  • Oyun ön giriş ekranı(Launcher) (Artık bunu düzelt Hi-Rez!)
  • Oyun türleri çok az (Bkz. Bayrak kapma yarışı isteriz!)
  • Oyuncu sayısı yeterli olmadığı için rekabetçi maçlara tek veya 2 kişilik grupla girilebiliyor. Dengeli maçlar olması için 2+ kişilik grupları sıraya sokmuyor (En büyük eksisi bu bence)



Hiç yorum yok