Skyrim Remastered çıkar çıkmaz ilk problemi ile karşılaşıldı: Ses

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Skyrim hayranları büyük bir heyecanla indirdikleri yeni sürümün ilk hatasını hemen yakaladı. Ses, orijinalinden kötü!


11.11.11'de piyasaya sürülen Skyrim oyunu saatlerce oynansa bitmeyecek bir oyun. Oyun kendi içeriğinin yanı sıra gelen indirilebilir içeriklerle zaten uzadıkça uzuyor. Bir de üstüne hayran kitlesinin yaptığı modlar gelince başından kalkabilirseniz ne âla.
 
Oyunun yapımcısı Bethesda stüdyoları da, yeni modlara yol açabilmek, daha kaliteli görüntülere sahip olan bir oyunu sevenleri ile buluşturmak için The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition oyununu piyasaya sürdü. Birçok oyuncu zaten görüntü kalitesini arttırmak için modları kullanıyordu. Şimdi artık -oyuncu yorumlarına bakılınca ortak bir kanı olmasa da- yapımcının modlardan daha da kaliteli bir grafikle çıkardığı oyun sürümü ile heyecanlı maceranıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
 
Fakat ilk gününden ciddi bir sorun ile karşılaşıldı: SES! Belki sıradan kulaklıklar ve hoparlörle yakalanması için dikkatli dinlemeniz gerekebilir fakat oyuncu kulaklıkları ile dinleyenlerin kaçırmasının mümkün olmadığı bir ses sorunu söz konusu.
 
Reddit kullanıcısı LasurArkinshade'in paylaşımına göre bu sıkıntı ses sıkıştırma yöntemiyle alakalı. Orijinal Skyrim'deki ses dosyaları sıkıştırılmamış olan .wav formatında iken remastered sürümünün çok fazla sıkıştırma uygulayan bir format olan .xwm formatı kullanılmış. Bu da seste bozulmaya neden olmuş.
 
Sanıyorum ki, bu sorun kısa süre içinde yeni bir güncelleme ile çözülür.


1 yorum:

  1. Unoficial Patch'ler oluyor nexus.com da bu tarz problemler için, bir göz atmak lazım :)

    YanıtlaSil