For Honor (Açık Beta)

For Honor'da kılıçlarımızı salladık, baltalarımızı sapladık, katanalarımızı kanla yıkadık.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici: Ubisoft Montreal, Ubisoft Quebec, Ubisoft Toronto, Blue Byte  Yayımcı: Ubisoft  Açık Beta: 9-12 Şubat 2017  Çıkış Tarihi: 14 Şub 2017  Website:forhonor.ubisoft.com/game/en-us/home/

Oyunun tam sürümü 14 Şubat 2017'de çıkacak. Son zamanlardaki haberlere bu kadar konu olmuş oyunu büyük bir beklentiyle bekliyorum. Beta sunucularının olması sayesinden az da olsa göz atma fırsatım oldu. Çok fazla uzatmadan izlenimlerimi paylaşayım.

Öncelikle Beta hakkında yazdığımı tekrar belirteyim. Çünkü sunucu hataları, oyundan atılmalar, yavaşlamalar, dengesiz eşleştirmeler ve haritalara girmek için uzun beklemeler gibi türlü türlü sıkıntılar yaşadım. Ancak bu tür sorunların olabileceği daha oyuna girerken yazdığı için gayet olağan karşılıyorum. Bunlardan ziyade oyunun içeriğinin eksisi ve artısını anlatmaya başlayayım.

For Honor nasıl bir oyun? Neler var?


Açık Beta sırasında Elimination, Dominion, Brawl ve Duel modları açıktı. Ayrıca Vikinglerden, Şövalyelerden ve Samuraylardan 3'er savaşçı türünü deneme şansı veriyordu. 

Duel modunda 1v1 mücadele ediyoruz. Brawl da ise mücadele bu küçük haritalarda 2v2 oluyor. İkiye iki maçta genelde herkes bir rakibi ile kapışıyor. Yenen arkadaşına yardıma koşuyor. 3 puana ilk erişen kazanan takım oluyor. Bu modlar Dominion oynayabilecek kadar pratik yaptıktan sonra tekrar dönmediğim modlar. Bunu söylemem gerek.

Dominion favori modlarımdan bir tanesi. Haritalarındaki hedef merkezleri ele geçirip puan toplamaya çalışıyoruz. 4v4 girilen bu modda ölsek de takım arkadaşımız bizi tekrar diriltebiliyor veya ceza süremiz bittiğinde haritanın başlangıç noktasından tekrar doğabiliyoruz. Fakat merkezleri tutup, 1000 puana ulaşan takım, rakiplerini tamamen öldürme şansını yakalıyor. Ayrıca her iki taraf için de yapay zeka savaşçılar da geliyor. Bizim şampiyonlarımız bu savaşçıları tek vuruşta öldürüyor. Aralarına dalıp türlü hareketlerle savaşçıları yere serince bir rahatlama gelmiyor değil hani. Ancak takım arkadaşınızdan da hasar alabildiğiniz için iyi bir takım oyunu sergilemeniz gerekiyor.

Elimination ikinci favori modum. Yine 4v4 giriliyor. Burada karşı takımı tamamen ortadan kaldıran kişi turu alıyor. Beta'da yüksek seviyedeki oyuncularla karşılaştığım için ikiye tek bile kalsam benim daha keşfedemediğim özellikleri kullanarak beni haşat etseler de en güzel mücadelelerin yaşandığı mod bu.

Seçtiğimiz karakterlerde ise toplam 9 farklı şampiyon seçme şansımız vardı. Hepsi de ayrı güzeldi. Ancak bir iki favori seçip onlara oynamakta yarar var. Şampiyonunuz seviye atlayabildiği gibi, maç sonlarında zırh ve silah parçası düşebiliyor. Onları da güçlendirerek şampiyonunuzu geliştirebiliyorsunuz. Benim favorilerim Şövalyelerden Peacekeeper, Vikinglerden Berserker ve Samuraylardan Nobushi idi.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

For Honor'ı almalı mıyım?


Bu soruyu kendime de sordum. Hâlâ soruyorum. Çünkü oyun bana Mount&Blade ve Tiger Knight: Empire War gibi oyunları anımsatıyor. Elbette bu oyunun grafikleri muhteşem. Atmosferi muazzam. Ancak Hikaye Modu gelecek olsa bile oyun kendini çok tekrar ediyor gibi. Birçok MOBA da kendini tekrar ediyor. Ya da tam benzetilemez belki ama Overwatch'ta da aynı aynı karakterlerle yine aynı mod ve haritalarla oynuyoruz diyebilirsiniz. For Honor'ın farkı, aynı lezzeti veren ve zengin içerikli alternatiflerinin olması. Hatta Mount&Blade çoklu oyuncu modunu tercih ederim. 

Ücreti de beni düşündüren diğer bir konu. Oyunun sonu çabuk gelecek ve oyuncularını çok hızlı yitirecek gibi hissediyorum. Belki oyun çıktıktan sonra ardı ardına gelecek güncellemeler ile oyuncuları tutacak yenilikler yaparlar. Özel etkinlikler, güzel kozmetiklerle oyuncuları çekebilirler. Ama şu anki hali ile bir yerden sonra sıkacakmış gibi geliyor. Hele ki önümde Battlefield 1 gibi çoklu oyuncu modunda kaç aydır sıkmamış bir örnek varken. Alakasız oyunlar fakat oynarken "Bundan ne zaman sıkılırım?" dediğim de For Honor'a kolaylıkla ömür biçebiliyorum. Sanki oyunu yermişim gibi oldu. Oyun çok güzel. Belli bir süre çok da eğlendirir. Hareketlere ve kontrollere alışıp da iyi oynamaya başlayınca tadından yenmez eminim. Yine de dediğim gibi "belli bir süre". Yazım biterken tekrar hatırlatayım: Tüm bu yorumlarım Açık Betası süresince aldığım izlenimlere dayanıyor. Hem yeni tarzlara sahip savaşçılar hem de yeni modlar gelecek. Umarım güzel bir oyun olur, beni de utandırır.

Hiç yorum yok