Game Dev Tycoon

Çok oyun oynayan her çocuk gibi “Büyüyünce ben de oyun yapacağım” diyenlerden biri olarak, algoritmalar, oyun motorları ve yazılım dilleri derken bir baktım ki gerçeği hayali gibi değilmiş. Ama bu oyun sayesinde artık onu da aştım. Oyun içinde oyun olur mu diyenler: Bal gibi oluyor.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici: Greenheart Games Yayımcı: Greenheart Games Çıkış Tarihi: 29 Ağu 2013
Website: www.greenheartgames.com/app/game-dev-tycoon/
Tamam, bal gibi olmuyor. Yine de içinizi kımıl kımıl eden bir mutluluk veriyor Game Dev Tycoon. Gariptir ki, bu oyun yapma simülasyonunun sahibi Greenheart Games, kendi oyununun torrentini yine kendi koymuştur.( Torrent kullanma, korsan olma) Korsan indirip oynayanlar bir süre sonra bir yazıyla karşılaşırlar: “Patron, görünen o ki birçok oyuncu yeni oyunumuzu oynamasına rağmen, satın almak yerine korsanını indiriyorlar. Eğer oyuncular sevdikleri oyunları satın almazlarsa, er ya da geç iflas edeceğiz”. Şimdi internette aratırsanız, bu yazıya rağmen hala “korsan sorununu çözme” başlıkları görmek de ayrı bir kafa. Çok ince ve akıllıca bir uyarı. Pahalı bir oyun olmadığını da hemen buraya sıkıştırayım.

Garajınızda kurulacak oyun şirketinizi ve karakterinizi oluşturuyorsunuz. Önce iki platformda oyun geliştirebiliyorken zaman geçtikçe yüzünüzü güldürecek isimlerle tanıdık yeni sistemler piyasaya sürülüyor. Tasarım aşamalarında, motor, oynanıştan tutun da, grafik, ses, diyaloglar gibi birçok başlıkta ayıracağınız zamanları ayarlıyorsunuz. Bunun nedeni, seçtiğiniz oyun türü ve konusuna göre en ideali yakalamak. Böylelikle para ve ün kazanıp, garajda başlayan maceranızı AAA klasında oyunları yapacağınız kurumsal şirkete kadar uzandırabilesiniz.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Türkçe ara yüzü olan Game Dev hem kolay hem zor bir oyun. Ofisleriniz, çalışanlarınız, popüler akımlar, sistemler, oyun tasarlamalardaki kişi atamalarınızın önemi değişiyor da değişiyor. Bir oyununuz güzel yorumlar alıyor, milyonlar kazanıyorsunuz; başka bir oyununuzda eleştirilerle milyonlarınızı eritebiliyorsunuz. Hele MMO yapıp, kendi konsolunuzu satmaya başlayınca… Neyse daha fazla detaya girmeyeyim. Bir iki kere şirket batırarak oynayışını hemen kapacağınız bu oyunu kesinlikle öneriyorum. Hele oyun tasarlama hevesiniz varsa mutlaka deneyin.

-Dur şu oyunu da yapayım.
-Ah ‘pislik’ dergi kötü not verdi.
-O zaman şu oyunu da yapayım.
-Bu da mı gol değil :(
-Son bir oyun daha yapıp yatacağım.
YATMADI

Bana başka bağımsız yapımcı oyunu öner bazeNNubcuğum diyenlere de Punch Club,

Böyle eğlenceli olsun ama çoklu oyunculu olsun, çerez olsun, benim olsunculara Rocket League, efendim.


Artılar
  • Oynanışını hemen kapabiliyor olmanız
  • Saatlerce sıkılmadan oynayabiliyorsunuz
  • Şirketin oyuncularla iletişimi 10 numara (Fan modlarının reklamını yapıyorlar, o derece)
  • Çok fazla oyun konuları var, aralarında kombinasyonlar var, onların da konularla kombinasyonu var, kokojambo yayyaye
  • Oynadığınız oyunların zahmetini hafiften tadıyorsunuz, içeriklerini az da olsa görüyorsunuz
  • Zaman zaman geri dönebileceğiniz bir yapım


bazeNNubNOT:
7+


metascore:
68
Eksiler
  • Bazen aynı denklemleri kullanmanıza rağmen dergiler kötü yorum veriyor ve milyon dolarlık şirket çiklet şirketi oluyor. Sinirlenip silmenize neden olabiliyor
  • Az daha ofisinize, oyununuza, pazarlamasına, dağıtımına el atabiliyor olsaydık



Hiç yorum yok