Punch Club


O katili bulana kadar demir yumruklarımla önüme gelenin canına okuyacağım!! O sırada, siz de incelememizi okuyun. Tarzımız farkımız...
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici: Lazy Bear Games Yayımcı: tinyBuild Çıkış Tarihi: 8 Ocak 2016 Website: tinybuild.com/punchclub
Oyun hiç dışardan gözüktüğü gibi değil. Bakınca 16bit bir adam, fonda Retro müzikle, öyle etrafta takılıyor gibi. Fakat babasının ölümünün ardından hayallerini gerçekleştirmek için gerekirse inşaatta, gerekirse de pizzacıda çalışan amatör bir boksör var karşımızda. Boksla hiç ilgilenmedim. Hakkında tek bildiğim Muhammed Ali'dir, o da efsane artık, bilmesem ayıp. O kadar uzak biri olmama rağmen en başta yazdığım gibi tekrar tekrar oynadığım bir oyun. Yani “grafiğine ve konusuna aldanmayın”a getiriyorum sözü.

Türkçe ara yüzü olan oyunda, öğretici bölümü biraz eksik olduğu için dağılabiliyorsunuz ama bir kere bitirdikten sonra diğer başlamalarınızda daha da zevkle oynuyorsunuz. Zaten kendine has, sonradan merak uyandıran bir hikâyesi, beklenmedik rakiplerle, farklı mekânlarda karşılaşmalar, sürpriz gelişmeler oynamaya itiyor sizi.

Dahası, boks maçları her ne kadar yapay zekâ ile yapılıyor olsa da sizin taktik değişiklikleriniz maçın sonucunu belirlemede ciddi etkiye sahip. Hemen açıklık getireyim. Takip edebileceğiniz 3 Temel Yetenek var: Güç(Ayı), Çeviklik(Kaplan) ve Dayanıklılık(Kaplumbağa). Birden fazla koldan ilerleyebileceğiniz gibi sadece birinde ustalaşabilirsiniz. Salonda eğitmenle yaptığınız çalışma dâhil, yapacağınız tüm karşılaşmalardan toplayacağınız puanlarla bu yetenek gruplarındaki özellikleri açabiliyorsunuz. Kimisi sabit özellikleriniz olurken kimisini de maçtan önce ve her round başında açılacak taktik penceresinde güzel kombinasyonlar oluşturarak değiştirebileceğiniz dövüş teknikleriniz oluyor. Rakibinizin de özelliklerini görebildiğiniz için ona karşı en doğru hareketler neler olmalı daha rahat seçebiliyorsunuz.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Oyun yayımcısının sitesindeki spor salonunu özetleyen gif (tinybuild.com/punchclub)
Oyunun özünde ciddi denge kurma olayı var. Onu çözene kadar oyun zor gelebilir. Nedeni basit: İşte çalıştıkça enerjiniz, keyfiniz ve tokluğunuz azalıyor, paranız ve özellikleriniz artıyor; parayla yemek alıyorsunuz yiyorsunuz (paranız gidiyor), hemen uzanıp dinleniyorsunuz ama bu sırada özellikleriniz azalıyor; hemen antrenmana gidiyorsunuz, salona para veriyorsunuz, sonrası açlık, yorgunluk; tekrar markete koşup az paradan dolayı ucuz yemek alıyorsunuz ama maç yaklaştı, “ee hâlâ açım, yorgunum ve param kalmadı”, işe gitmek için zaman da kalmadı… Bir de yolda karşınıza sokak serserileri gelip, paranız gasp ederse … Oyun kolay değil ve bu zorluk daha eğlenceli yapıyor.

Kısaca, çok güzel, öneririm, oynayın, eğlenin.

Not: the Dark Fist eklentisini bedava yapıp, oynama süresine 3 saat daha eklemiş oldular. Bugünlerde ücretli olan oyunların, küçük eklentilerine ek ücret talebi çok popülerken bunu yapmamış olan tinyBuild'e alkış.

Başka güzel bir tycoon önerisi isteyenler Game Dev Tycoon

"16bit, bağımsız yapımları severim"cilere To the Moon, efenim.


Artılar
  • Çok güzel bir tycoon oyunu
  • Oyunda farklı hikaye kolunda ilerleme şansı
  • Filmlere güzel dokundurmalar
  • Dengeyi oturturmak zor ama oyuncuya oyun oynadığını hissettiren noktası da bu

bazeNNubNOT:
8

metascore:
73
Eskiler
  • Başlangıçtaki öğreticiler çok açık değil
  • Dövüş felsefeleri arasında ciddi eşitsizlik var


Hiç yorum yok