WoW Legion Pre-Expansion Tam Rehberi

Paketin gelmesine son bir hafta kaldı! Telaş yapmayın! Türkçe rehberiniz sizin için hazır!

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com





1.Legion ile Broken Shore'da ilk temas senaryoları

Demon Hunter dışında 98. seviye ve üstü tüm karakterlerinizle tamamlayabileceğiniz bu senaryo, karakterinize girdiğiniz an Stormwind Kral'ının mavi damgasıyla ya da Warchief'in kırmızı damgasıyla gelecek görevi alarak başlanabilir. Sonrasında görevler sizi kolayca yönlendirecektir. Bu görev zinciri sonundaki görevde, sizi, ana şehrinizdeki Nethershard satıcısının olduğu yere ve invasion görevi alabileceğiniz yere yönlendirileceksiniz. !!Broken Shore görevinize başlamadan gizli eşyalar alt başlığımızı okuyun!!

  + Gizli eşyalar, özel satıcılar ve alınabilecek eşyalar

Ally için; Senaryo görev serisinde ilerledikçe Stormwind'deki gemiye yönlendirileceksiniz. O gemiye binmeden, tahta zeminlere varmadan satıcımız Lenny "Fingers" McCoy'u görebilirsiniz. Size şans getiren birkaç eşya ile gömlek satmaktadır. Gömlek toplama başarımını kazanmak için işe yarayacaktır.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Devamı ve daha fazlası için bazennub.comGİZLİ EŞYA OLAN, SADECE BROKEN SHORE GÖREVİNDEN ALABİLECEĞİNİZ KOZMETİK BAŞLIK İÇİN, görevini tamamlamamış 98+ bir karaktere ihtiyacınız var öncelikle. Sonrasında senaryonun 6. bölümünde Legion'ı püskürterek adım adım ilerlediğiniz yolun sonlarına doğru aşağıdaki resimde gördüğünüz adak taşının üstüne tıklayıp, Charred Locket alın. Sonra gemiyle dönüp, Stormwind'deki görevlerinizi de bitirince yine aynı haritada bulunan Eastvale Logging Camp'a yönelin.
6. bölümde Legionları püskürterek yürüdüğünüz yolun sonuna doğru, taşın üstünde mor bir yığın göreceksiniz
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Orada iki katlı tek ev var. İçinde Alaina Heartsong'u bulacaksınız. Onunla konuşun ve Charred Locket'i verin. Sonra evi terkedin, biraz uzaklaşın ve tekrar geri dönün. İkinci kata çıktığınızda, yatağın önünde bir sandık göreceksiniz. Onu açtığınızda Alaina's Bonnet kozmetik başlığını alabilirsiniz. (Ancak yeterince uzaklaşırsanız sandığı görebilirsiniz.)

Horde için; yine aldığınız görev, senaryoya götürürken sizi Durator'daki limana yönlendirecek. Limanda gemiye binmeden önceki son questi vereceğiniz, mamuta binen karaktere (Stone guard) çok yakın iki satıcı var. Resimde, o mamutlu görev alan karaktere göre nerede olduklarını görebilirsiniz. 1. numaralı satıcıda 3 tane PET ve 1 tane kozmetik eşyası var. 2. vendorda ise yere dikebileceğiniz 3 farklı totem var. (Bilmem ilginizi çeker mi?)

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

2.Legion istilaları (Karakterlerini Legion'a yetiştirmek isteyenler kaçırmamalı! Hem karakter seviyesi hem de zırh seviyesi için!)

 

  + Nerede? Nasıl?

- Bu istilalar Azeroth'ta 6 farklı noktada gerçekleşiyor. Kalimdor kıtasında Azhara, Northern Barrens, Tanaris, Eastern Kingdoms'ta da Westfall, Dun Morogh, Hillsbrad Foothills.
- Her 2 saatte aynı anda 3 farklı noktada oluyor. 24.08.2016 mini güncelleme ile artık her noktada 2 saatlik istilalar olacak. Haritanızda istilanın olduğu bölgeye geldiğinizde yetişmeniz için ne kadar vaktiniz kaldığını görebilirsiniz. O süre bittiğinde, yeni istilalar başlayacaktır.
- 10. seviye ve üstü karakterlerinizle bu senaryoya girebilirsiniz.
- Her istila 4 bölümden oluşmaktadır. 
1. bölüm: Saldırının merkezine akın eden Legion'ı püskürtmeniz gerekmektedir.
2. bölüm: Saldırıyı yöneten yüksek kademedeki Legion yöneticisini ve iki/üç yardımcısını yere sermeniz gerekmektedir.
3. bölüm: Haritaya yayılan Legion'ı olabildiğince temizlemeniz gerekmektedir.
4. bölüm: Saldırının başladığı merkezde, istilayı yöneten asıl lideri yenmeniz gerekmektedir.
Her kademe sonunda tecrübe puanı (XP) ve nethershard** gelecektir. 2. ve 4. kademeleri başarıyla tamamladığınızda çantanıza birer sandık gelecektir. 
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Sandıklarda, aşağıda bahsedeceğim nethershard'lar, zırhlar, silahlar, silah geliştiren Coalesced Fel ve küçük bir ihtimal de olsa pet düşecektir. 
 **İlk bölüm sonu nethershard gelmemektedir.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
6 istila bölgesi ve istila bölgesinin üstüne fare imleci ile geldiğinizde ne kadar zaman kaldığını da göreceksiniz.

   

  + Nethershard

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Nethershard'lar bu etkinliklerde toplayabileceğiniz ve aynı şekilde harcayabileceğiniz birimdir. Stormwind ve Orgrimmar'daki nethershard satıcılarının yanısıra, istila haritalarında bulunan satıcılarda da harcama yapabilirsiniz. Neler alabileceğiniz hakkında geniş bilgi için aşağıdaki Kozmetikler, Zırhlar, Silahlar ve Geliştirme taşı, ve Pet başlıklarına göz atın.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

 

  + Kozmetikler

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Nethershard satıcılarından her biri 200 Nethershard'a bedel olan Ensemble: Fel-Infused Cloth Armor, Ensemble: Felshroud Leather Armor, Ensemble: Fel-Chain Mail Armor, ve Ensemble: Felforged Plate Armor setlerinden alabilirsiniz. Setlerin görünüşü merak edenler, aşağıda paylaşacağım, Wowhead.com'un hazırladığı videolardan her ırkın üstündeki duruşuna göz atabilirler.
!!Fazladan harcama yapmamak için MUTLAKA 5.bölüm bazeNNub tüyolarını inceleyin!!


  

   + Zırhlar

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Nethershard satıcılarından sadece yüzük, küpe, pelerin ve gerdanlık alabilirsiniz. Her biri 50 Nethershard ederinde olup, 700 ilvl'dir.

Bunlar dışındaki bazı zırh parçalarını ise (kafalık, omuzluk, göğüs zırhı, bileklik, eldiven, kemer, bacak zırhı ve ayakkabı) istila senaryolarının 2. ve 4. bölümlerinin tamamlanmasıyla gelen sandıklardan düşürebilirsiniz. ilvl'leri 700-720 arasında değişebilir. Zırh görüntüleri üstteki Kozmetikler bölümündeki videolardakilerin aynısıdır.

 

 + Silahlar ve Geliştirme taşı

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
Glaive of the Fallen (100 Nethershard): 700 ilvl olan bu warglaive'i, nethershard satıcılarından alabilir ve hesabınıza bağlı olduğu için istediğiniz Demon Hunter'ınıza gönderebilirsiniz.
Coalesced Fel (150 Nethershard): Aynı satıcılardan edinebileceğini bu geliştirme taşı, sandıklardan düşen silahınıza +5 ilvl ekleyecektir. Bir silaha en fazla 5 kere uygulayabilirsiniz.

Yine bu iki sandıktan 2 Str (One-Handed Axe, Two-Handed Mace), 3 Agi (Bow, Polearm, Dagger, One-Handed Axe, Warglaives), 3 Int (One-Handed Mace, One-Handed Sword, Wand) olmak üzere 10 farklı silah düşmektedir. Bu 10 silahı ve daha fazla Legion silah tasarımını videoda görebilirsiniz.


 

+ Pet

Felbat Pup (150 Nethershard): Sadece bu etkinlik süresince edinebileceğiniz bu evcil yaratığı(pet) nethershard satıcılarından edinebildiğiniz gibi çok küçük bir ihtimaller Large Legion Chest isimli 4. bölüm sonunda gelen sandıktan da çıkarabilirsiniz.



  + Başarımlar

Devamı ve daha fazlası için bazennub.comEtkinlikler boyunca alabileceğiniz başarımlarda, sadece bir istilayı defederek Stand Against the Legion, 6 farklı noktadaki istila senaryolarını tamamlayarak da Defender of Azeroth: Legion Invasions başarımını elde edebilirsiniz.
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

 


3.Oyuncak ve Diğer Başarım


It All Makes Sense Now başarımı: Orgrimmar ve Stormwind şehirlerinin bazı noktalarında duran Doomsayers ile konuşma yaptığınızda size broşür(pamphlet) alacaksınız. Eğer 12 özgün broşürü toplarsanız, bu başarımı edinirsiniz.
!!Kolayca tamamlamak için 5. bölüm bazeNNub tüyolarına bakın!!
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Pocket Fel Spreader oyuncağı: Orgrimmar ve Stormwind şehirlerindeki Doomsayers'a demon görme özelliğiniz varken konuştuğunuzda, "There's something not quite right about you..." seçeneği çıkabilir. Eğer tıklarsanız konuştuğunuz NPC, Dread Infiltrator'a dönüşür. Kestiğinizde de bu oyuncak düşer.
- Demon Hunter'ınızın Spectral Sight,
- Hunter'ların Track Demons özellikleri açıkken,
- Simyagerlerin (Alchemists) yapabildiği Elixir of Detect Demon iksirini kullanarak,
- Black Temple'dan düşen Cursed Vision of Sargeras'ı kuşanıp, kullarak bu ikinci seçeneği ortaya çıkarabilirsiniz.



4.Legion Paket öncesi, paket hikayesi görev zinciri


Devamı ve daha fazlası için bazennub.com
 Legion ile Broken Shore'da karşılaşma senaryosunu ve istila senaryosunu tamamladıktan sonra karakterinizin yanına Khadgar's Upgraded Servant geliyor ve sizi Archmage Khadgar'a yönlendiriyor. Ulduar, Karazhan ve Dalaran'da sevgili dostumuzla, Legion başlangıç hikayesini senaryo ile adım adım yaşayarak öğrenmiş oluyoruz.  
Nasıl ilerleneceğini izlemek isteyenler! Aşağıdaki videoda bizim şuanki görev arasında iki fark var. 1. Görev veren, 2. İlerleyebildiğimiz son görev. Bu yüzden videoya bitiş zamanı ekledim. O zamana kadar ilerleyiş aynı.



5. bazeNNub tüyoları (daha hızlı seviye atlama, hızlı nethershard biriktirme, kârlı nethershard harcama, kolayca başarım kazanma)

1. Alaina's Bonnet

Eğer senaryonun 6.bölümünde alamadıysanız, 7. bölüme başladığınızda geriye doğru koşup, Legion'dan tamamen temizlenmiş olan bölgeden alabilirsiniz. Geriye koştuğunuz yolda, mor parıltıların bittiği yerde, sağ cepte olacak bu adak taşı. Haritada bulunduğum de yer adak taşının olduğu yerdir.

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

 

2. Daha hızlı ve fazla Nethershard

*Haritadaki senaryolarda 2. bölümdeki ana komutandan önce 2 ya da 3 tane yardımcısı ortaya çıkar. Onlara mutlaka bir kere olsa da vurun.
*3. bölümde, Legion haritaya yayılmış olacak. Haritanızı açtığınızda sadece kafaların olduğu yerler göreceksiniz. Onlar mini boss'lardır. Zaten çoğu kişinin oralara yönlendiğini farkedersiniz. Onlara da bir kere olsun vurun ve onlar ölmeden bineğinize binmeyin. Bir kere vurduktan sonra, o mini boss resetlenmezse, ölseniz bile nethershardlar alacaksınızdır.
*2 saatlik istila boyunca durmadan nethershard için, 4.bölüme geldiğinizde (gruptaysanız ayrılıp) ya haritayı terkedin, ya da karakterinizden çıkış yapın (logout). Sonrasında hemen tekrar girin. Birinci bölümden tekrar başladığınızı göreceksiniz. Yukarıdaki söylediklerimi aynen uygulayın ve olabildiğince çok nethershard biriktirin.
** İstilanın süresi bitmek üzere ise son sandığınızı almak için sonuna kadar gidin. Bir sonraki 2 saatlik istilada, bu işlemleri tekrar uygulayabilirsiniz. Tüm haritalardaki, tüm istilalar aynı anda açık olduğu için hepsini teker teker dolaşabilirsiniz.

3. Nethershard harcamalarınız

*Kendi karakterinizin zırh türündeki kozmetik seti ALMAYIN. Eğer farklı zırh türünü giyinen karakterlerinizle istilaları yapacaksanız o türdeki kozmetik setlerini de ALMAYIN. Eğer o kozmetik türünde giyinen hiç karakteriniz yoksa ileride kullanma ihtimalinizden dolayı alabilirsiniz.
*Silah güçlendiren Coalescen Fel'i ve Warglaive'i ilk gününüzden ALMAYIN. Sandıklarınızdan düşme ihtimali fena değil. Bir-iki gün içinde düşüremediyseniz ve silahınızı aktif olarak kullanmak istiyorsanız alabilirsiniz tabi ki.
*Nethershardlarla alacak birşey kalmadıysa fazladan pet alın. Bu pet sadece paket öncesi bu etkinliklerde satın alınabildiği için sonrasında kârlı satışlar için saklayabilirsiniz.

4. Daha hızlı ve fazla tecrübe (XP) kazanma

*10. seviye ve üstündeki karakterlerinizin istilaya katılabileceğini unutmayın.
*Her vurduğunuz yaratıktan ve boss'tan tecrübe kazanabileceğiniz gibi her bölüm sonunda da kazanacaksınız. En olmadı birinci kanaldan sizi gruba davet etmelerin isteyin. Alacağınız tecrübe düşmeyecektir, korkmayın.
*Özellikle uçma özelliği olmayan karakterlerinizle ve ya yeni başlayanlar için ise 10. seviyede Alliance'ta iseniz, Stormwind'e çabuk ulaşabilenler ya da yakın olanlarla Westfall'daki, Ironforge'a çabuk ulaşabilenler ya da yakın olanlarla Dun Morogh'daki; Horde iseniz Orgrimmar'a ulaşarak Azhara veya Northern Barrens'teki istila merkezine gidin. Alan etkili özelliklerinizle(AoE) her istilacıya bir kere bile olsa vurmaya çalışın. Elite'leri ve yakındaki bossları kaçırmayın. 3. bölümde de saldırımı merkezlerine bosslar geliyor. Bu yüzden binek alana kadar olabildiğince o merkezlerden uzaklaşmayın. Hatta uçma seviyesine gelene kadar uzaklaşmamanızı öneririm. Bu sürede KESİNLİKLE ÖLMEME ÇALIŞIN. Bir grup elite'e ya da boss'a mı dalıyor? Karşı tarafın aktif olduğu ve size vurabileceği bir bölgede misiniz? Bir kere dokunun ve ne o yaratığın size zarar veremeyeceği kadar uzaklaşın.  Bineğinize binmeyin yeter. Ölmediğiniz sürece, o yaratığın ölmesiyle tecrübeyi alacaksınızdır.
Can yakan, moral bozan, psikolojik yardım nedeni olan, tek vuruşta öldüren Doom Guard's Curse size geldiyse en yakın mezarlığa koşun. Bazen büyük elitelerin canı az kalmış oluyor ve mezarlıktan tekrar doğmanız için fazlaca beklemeniz ya da uzun uzun koşmanız gerekebilir. XP kaybını en aza indirmek için üstünüze bu lanet geldiği anda ardınıza bakmadan en yakın mezara koşun ki hemen canlanabilin.
*2 saatlik istila boyunca durmadan tecrübe kazanamak için, 2. bölümü bitirdiğinizde (gruptaysanız ayrılıp) ya haritayı terkedin ya da karakterinizden çıkış yapın (logout). Sonrasında hemen tekrar girin. Birinci bölümden tekrar başladığınızı göreceksiniz. Yukarıdaki söylediklerimi aynen uygulayın ve olabildiğince çok seviye atlamaya bakın.
** İstilanın süresi bitmek üzere ise son sandığınızı, senaryo sonu ana komutandan ve bölüm sonunda gelecek tecürbeleri almak için sonuna kadar gidin. Bir sonraki 2 saatlik istilada, bu işlemleri tekrar uygulayabilirsiniz. (Son güncelleme ile tüm istilalar açık olduğu için bir tanesini 4 bölümünü de bitirmek epey vakit alıyor. XP kazanmak için 4. bölümün sonuna kadar beklemek zaman kaybına dönüştü biraz.)
** Eğer sandıktan çok tecrübe kazanmak istiyorsanız senaryoları bitirmeyin. 2. bölüm bitince, ya haritayı terkedin ya da karakterinizden çıkış yapın (logout). Ally için Westfall, Horde için Azhara'yı öneririm. Westfall'da çok fazla elite bulabilirsiniz, Azhara'da ise Orgrimmar'a koşup, tekrar girebilir, zaman kaybetmezsiniz. 100. seviyede uçarak rahat rahat istilalar arasında gezebilir, sandıklarınızı toplayabilirsiniz.
** !!100. SEVİYEYE ULAŞANA KADAR DÜŞEN SANDIKLARINIZI SAKLAYIN!! Sandıklardan seviyenize uygun zırh parçaları düşmektedir. Düşen parça sayısı 3'e kadar çıkmakla beraber, pet, silah ve silah güçlendirici düşebilir. Son seviyede açtığınızda 700-720ilvl zırh parçalarıyla Legion'a hazır olun.

5. "It All Makes Sense Now" başarımı

Her broşürü aldıktan 15 dakika sonra tekrar alabilirsiniz. Bu 15 dakika boyunca oyun içinde olmanız gerekmektedir. Broşürünüzü aldıktan sonra her özel broşürü çantanızsa saklayın. Bu sayede kaç tane daha özel broşüre ihtiyacınız kaldığını kolaylıkla takip edebilirsiniz. Toplam 12 tane özel broşür bulunmaktadır.

6. Oyuncak

*Eğer Hunter'ınız varsa Demon Track özelliğini açın, hiç broşür almadan Doomsayer'dan Doomsayer'a uçun ve konuşun. Aralarından biri illaki ikinci özel konuşmayı size açacaktır. Eğer Hunter'ınız yoksa, yukarıda bahsettiğim diğer yollarda işe yarayacaktır tabi ki.
*Eğer grubunuz varsa çok daha rahat olacaksınız. Yoksa çıkan Dread Infiltrator'ı tek başınıza kesmeniz imkansız. Onu şehir içinde gezdirerek, şehir muhafızlarının da yardımını alabileceğiniz gibi, o anda oralarda bulunan diğer oyunculardan da yardım alabilirsiniz. *Kesilen yaratığın ganimeti kişisel (personal loot) olduğu için düşmeme şansı da var. Tekrar tekrar deneyeceksiniz.

Hiç yorum yok