Battlefield 1 Açık Beta serverları çöktü

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Battlefield 1 Açık Beta heyecanı, serverların çökmesiyle EA'ye şikayet yağmuru olarak geri döndü.

 

Herkesin merak ettiği Battlefield 1, dün açık beta sürümü ile görücüye çıkmıştı. Ancak oyunu bir hevesle açanlar, serverların çöktüğü mesajıyla karşılaştı. Sadece Battlefield 1 Beta değil, FIFA 16, NHL 16, Madden 17, Need For Speed ve Battlefield 4 gibi EA'in diğer oyunlarının da serverları aynı sorundan dolayı ulaşılmaz haldeydi.

Yaklaşık 10 saatlik süren bağlantı sorunundan dolayı EA Support, ağır şikayet bombardımanı altında kaldı. Sonunda, sorunu çözdüklerine dair resmi Twitter hesaplarından tweet attı.

Bu bağlantı sorununun nedeni olarak DDoS saldırısı olma ihtimali üzerinde duruluyor. Aynı şekilde Pokémon GO da açılış haftası boyunca, World of Warcraft: Legion da açılış gününe kadar bir hafta boyunca DDoS saldırısına maruz kalmıştı.




DDoS saldırısı nedir? (Distributed Denial of Service attack) Bir hedefe/sisteme birden çok yerden giriş sağlamaya çalışarak saldırmak. O kadar ki, bu anlık yoğun istek ve anlık artan kullanıcı sayısı sistemin kaldırabileceğinden çok daha fazla hale gelir, cevap veremeyecek duruma sokar ve sistem kullanıcılarla erişim sorunu yaşamaya başlar. Bunun dışında, sistemin kendisine değil, hattı doldurarak da erişebilirliği baltalanabilir.





Hiç yorum yok