WoW 7.1 Return to Karazhan Yaması yayınlandı. Yama Notları da burada.


Bu akşam tiyatro sahnesinde kimler varmış? Ee, siz!

 
World of Warcraft Avrupa serverlarında Karazhan'a Dönüş yaması artık aktif. Bu yama ile yeni binekler, evcil yaratıklar (pet), görevler, zindanlar ve 'raid'ler eklenmiş oldu. Paketleri arasında ilk haftasında en çok satış yapan Legion'da, geçen paketlerdeki oyuncuların şikayetleri göz önüne alınıp erkenden yayınlanan 7.1'de neler var kısaca başlıklarına göz atalım.
 

Yeni Karazhan Mitik Zindan

 
Sanırım tüm paketlerin içine alındığı, tüm büyük zindanların hesaba katıldığı bir anket yapılsa, en unutulmaz zindanlar listesinin ilk 5'ine gireceğine inandığım Karazhan, ilk genişletme paketi olan The Burning Crusade'ten sonra geri dönüyor. Bu zindan 5 kişilik olmasına rağmen zorluğu, taktikleri ve ödülleri ile daha büyük zindanları (raidleri) aratmayacak.  
 
Zindana girmek için öncelikle 110. seviyede olmanız gerekiyor. Sonrasında Gul'dan'ın son planlarını bozmak için Khadgar'a yardımcı olmamız gereken görevleri yapmamız gerekecek. Mesela  Mitik zorluğundaki Halls of Valor'da God-King Skovald'u yenip daha fazla ipucu toplamamız gerekecek. Tabi bu maceramızda sadece bir başlangıç olacak.
 
 
 
Sonrasında Karazhan'a tekrar girebildiğimizde hem tanıdık hem de yeni ana düşmanlarla karşılaşacağız. Toplam 8 ana düşmanla boğuşacağımız Karazhan, eski bildik görüntüsünden farklı olacak. Hatta fizik kanunları bildiklerimizin dışında da olabilir. Bir bakarsınız dünyanız tepetaklak olur.
 
Opera bölümünde yeni hikayelerle karşılayacak yamada, yenmemiz gereken ana düşmanlar sırayla;
  1. Maiden of Virtue
  2. Opera Hall: Wikket/Opera Hall: Westfall Story/Opera Hall: Beautiful Beast
  3. Attumen the Huntsman
  4. Moroes:
  5. The Curator
  6. Shade of Medivh
  7. Mana Devourer
  8. Viz’aduum the Watcher

 

Yeni The Halls of Valor Raid'i

 
WoW Legion oynayanlar iyi bilecektir ki, 5 kişilik zindanlarda ne Helya'yı ne de Odyn'i tam anlamıyla hiçbir zaman yenmedik. Bu yeni raidde Helya'nın laneti altındaki Odyn'le gerçek manada savaşarak kurtaracağız, Helya'nın üç başlı koruma köpeği Guarm'ı mümkünse daha az başa sahip hale getireceğiz. Sonunda da Stormheim'i karıştıran karanlık krallığı ile yetinemeyen Helya ile yüzleşeceğiz.
 
 
 
Bu 3 ana düşmanlı raid için de 110. seviyede olmamız gerekecek. Ödül olarak düşecek eşyalar ise paket öncesinde oynadığımız the Emerald Nightmare ve yeni gelecek olan the Nighthold raidi arasında bir seviyede olacak. 
 
 

Suramar hikâyesinde ikinci perde

 
Suramar'da işler değişecek. Hem işler hem de görünüşü... Yeni görev zinciri, her hafta biri açılmak üzere 9 haftadan fazla sürecek. Bu görevler hem bize yeni raid olan the Nighthold'a kadar eşlik edecek, hem de yeni binek olan Arcanist’s Manasaber'ı almaya yaklaştıracak. "Lockdown" görevi ile bu zincire başlayabilirsiniz.
 
 
 
 

Yeni Dünya Görevleri

 
Helya'nın karanlık dünyasından çıkıp yeryüzünü istila etme uğraşları bize yeni görevler olarak yansıyacak. Dalaran'dan alabileceğimiz "A Call to Action" görevi ile bu Dünya Görevlerini görebilir olacağız.
 
Bunun yanısıra Broken Isles'ın sahili boyunca karşılaşacağımız başka bir istilacı grup var. Falcosaur'lar! Falcosaur'lardan düşen yumurta ve tüylerle yeni ilk yardım formülleri ve yemek tarifleri öğrenip, yapabileceğiz. Bir öksüz Falcosaur'u (Orphaned Falcosaur) kurtarıp, onları daha iyi anlayarak, dünyalarına girebileceğiz. Belki sonunda yeni bir bineğiniz bile olabilir...
 
 
 
Ayrıca "Return to Alcaz Isle" göreviyle yeni evcil yaratıklar ve oyuncaklar da toplayabileceğiz. Avcı (Hunter) sınıfındakilere müjde! Dr. Weavil’in sinsi planları arasındaki Electrified Key ile 3 Arachnodrone mekanik örümceklerden birini aktive edip, evcilleşmiş savaşçı hayvanımız olarak kullanabileceğiz.
 
 
 
 

Yeni Evcil Yaratıklar (Pet)

 
Raiding with Leashes IV ile Ulduar, Trial of the Crusader ve Icecrown Citadel büyük zindanlarını nadir rastlanan evcil yaratıklar için talan etme iznimiz de çıkmış oldu. Resimden de görebildiğiniz gibi nadir evcil yaratıklarımız soldan sağa Stardust (özel dövüşle), Boneshard (Lord Marrowgar), G0-R41-0N Ultratonk (Mimiron) ve Creeping Tentacle (Yogg-Saron).
 
 
 
 
 
Sadece bunlar değil, PvP sisteminden, sınıfların özelliklerine, seviye atlarken ilk 10 seviyede kullanılacak özelliklerden tutun, mesleklere kadar birçok alanda değişiklikler var. Merak edenler buraya tıklayıp 7.1 yamasının detaylarını WoW'un resmi sitesinden inceleyebilirler. (İçerik İngilizce).
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok