Clicker Heroes


Oyun popüler olduğu sıralarda "Aynı yere tıklıyorsun. Ne zevki var bunun?" demiştim. Fakat efsunlu mudur nedir bilmem, hakikaten insanı kendine bağlayabilen bir oyunmuş.
Daha fazlası için bazennub.com
Geliştirici: Playsaurus Yayımcı: Playsaurus Çıkış Tarihi: 6 Ağustos 2014 Website: www.clickerheroes.com
Steam oyun platforumunda yayınlandıktan sonra deneme kararı aldım. Dediğim gibi, bir önyargım vardı. Can sıkıntısı, yeni bir tat arayışı ile indirdim. Nedendir bilinmez, yaratıklara tıkladıkça altın düşmesi beni kendine çekmeyi başardı.

Çok sade bir yapısı ve oynanış şekli var oyunun. Aynı noktaya tıklayıp duruyorsun. Okuyunca ya da duyunca saçma geliyor, "Bu mu oyun?" diyor insan ama o altınlarla yanına yardımcı savaşçıları alıp da, o yaratıkların canını daha da hızlı indirince nedense sarıyor insanı. Hele Altın Sandığı çıktığındaki mutluluk ve ekranda beliren portakalımsı balon balığını farkedinceki heyecan oynama hevesinizi artırıyor.

Her 10 seviyede bir sağlam boss geliyor. Zaten ilk başlardaki gibi kolay gitse, kimseyi sarmazdı. İlerleyen seviyelerde o bosslara denk geldiğinizde, canının inmediğini farkedip, bir önceki bölümde altın biriktirmeye başladığınız an, oyun sizi avcunun içine almış oluyor. 100'den sonra her ana boss size bir hediye veriyor ve o hediye de bir kahramanınıza özel bir güç artırımı sağlıyor. Sonrasında Kahraman Ruhları(Hero Souls) ve Kadim Güçleri(Ancients) kullanma vaktiniz geliyor. Onları toplamaya çalışıyorsunuz. Ve böyle gidiyor. Steam’de, mobil mağazalarda bulabildiğiniz gibi, kendi sitesinden de oynayabiliyorsunuz.
Daha fazlası için bazennub.com

Türkçe arayüzü olan oyunun diğer bir güzel yanı, arka planda çalışırken yaratıkları öldürüp, altınları topladığı gibi, oyuna girmediğiniz süre için de size destek altın veriyor. Hatta bu altını kullanarak size gözüken en güçlü yardımcı kahramanı açıp, birkaç bölümü hızlıca geçebilirsiniz.

"Clicker Heroes kaç bölüm?" "Clicker Heroes'un sonu var mı?" gibi sorular aklınıza gelmiş olabilir. Ben de sonu var mı bilmiyorum fakat güncellemelerle seviyeleri artırdıklarını biliyorum. (en son güncelleme ile 3000'den fazla oldu.)
Not: Ekranda rastgele çıkagelen portakalımsı balon balığı oluyor. Gözünüzü dört açın. O balığa tıklayınca ya ciddi miktarda altın geliyor ya da para ile alabileceğiniz mücevherlerden geliyor. (Şuan güncel simge bu, değişebiliyor)
Not2: Clicker Heroes 2 de yolda : www.clickerheroes2.com
Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Şöyle hareketli bir mobil oyun yok mu diyenlere, âlası var: Pokemon GO

Steam dedin, canım çekti, çerez bir Steam oyunu önercilere Crown and Council

Ya çerez de olur hardcore da olur, biraz beni eylesin diyenlere Counter-Strike: Global Offensive, efendim.

Artılar
  • Garip bir bağlama özelliği var, zaman geçirmelik bir oyun
  • Kapalı olduğu süre için altın vermesi
  • Güncellemelerle sonsuzluğa dokunacak olması

bazeNNubNOT:
7+

metascore:
-
Eskiler
  • Bağımlılık yapıyor, güzel ama hep aynı oynanış
  • Online ve/veya PvP yok (gerçi Clicker Heroes 2'de bunu sezdim)       


Hiç yorum yok