Europa Universalis IV - Ek Paketler (DLC)

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

Eğer "Europa Universalis IV nedir ki, ek paketlerine bakayım" diyorsanız, buraya tıklayarak incelememize bir göz atın mutlaka.

Bu ne kadar DLC, arkadaş?!
Europa Universalis IV, serinin geleneği üzere, 40 çeşit DLC (Downloadable Content/İndirilebilir İçerik) ile birlikte gelen bir oyun. Bu içeriklerden bazıları, diğer oyunlarda da olduğu gibi, çok da önemli değil, bazıları ise oyundan tam anlamı ile zevk almak için vazgeçilmez. Eğer siz de hangi DLC’lerin oyuna neler ekleyip neler götürdüğünü merak ettiyseniz size böyle alalım.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SaseGames.BalloonHead

DLC Çeşitleri

Yazının önceki bölümünde 40 çeşit DLC diğerek abarttığımı düşünenler varsa bir daha düşünsün. 40 diyerek az bile söyledim. Bu kadar çok DLC işin içinde olunca bizimde bu içerikleri gruplara ayırmamız şart oluyor. Genel anlamda İndirilebilir İçerikleri 4 kategoriye ayırabiliriz. Bunlar önem sırasıyla Ek Paketler, Etkinlik Paketleri (Event Packs), Müzik Paketleri ve Kozmetik Paketlerdir. Müzik ve Kozmetik paketler oynanabilirlilik açısından bir yenilik eklemediği için bu yazımda değinmeyeceğim. Kalanların hepsine sıradan bir göz atalım.

Ek Paketler

Bahsedeceğimiz ek paketlerin getirdiği bazı yenilikler ana oyunu güncellediğinizde, -ek paketi satın almamış olsanız bile-, oyuna eklenmekte ve bu sebepten dolayı ek paketlerin gereklilik seviyeleri de değişmekte.

= 5 Nub Puan, en yüksek puandır. (Bu yazıdakiler ne kadar Nub'sa, o kadar gerekli)


1-) Conquest of Paradise
14 Haziran 2014'te satışa sunulan bu ek paket, haritanın Yeni Dünya (yani Amerika) kısmının rastgele şekillerde oluşmasını sağlayarak gerçek bir keşif heyecanı yaşattırmayı amaçlıyor (yeni kıtayı bulup adına Hindistan demeyin de, aman). Bununla bağlantılı olarak yeni ve gelişmiş Yerli Amerikalı mekanikleri ile birlikte koloni ülkesi olarak oynama imkanı da sunuyor.
Gereklilik:

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

2-) Wealth of Nations
29 Mayıs 2014 tarihinde satışa sunulan bu ek paket, casus aktiviteler ile ticari çekişme yaratma, korsanlara devlet desteği sağlama, topraklarınızdaki bir limanı ana ticaret merkeziniz olarak belirleme, ticaret birlikleri kurma gibi birçok önemli mekaniği oyuna kazandırıyor.
Gereklilik:




3-) Res Publica
16 Temmuz 2014 tarihinde satışa sunulan bu ek paket, Tüccar Cumhuriyeti, Cumhuri Diktatörlük (o ne demekse) ve yeni fikir grupları gibi birkaç oyun mekaniği ekliyor.
Gereklilik:

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com

4-) Art of War
30 Ekim 2014 tarihinde satışa sunulan bu ek paket, diplomasi, savaş ve senaryo bazında oyuna sayısız yenilik ekliyor. Hiçbir paketi satın almayı düşünmüyorsanız bile bu paketi almanızı şiddetle öneririm!
Gereklilik:
 


5-) El Dorado
26 Şubat 2015 tarihinde satışa sunulan bu ek paket, kendi devletini kurma ve rasgele devlet oluşturma, özgün mekaniklere sahip yeni yerli dinleri, keşif sisteminde köklü yenilikler gibi birçok mekanik ekliyor.
Gereklilik:




6-) Common Sense
09 Haziran 2015 tarihinde satışa sunulan bu ek paket, şehir geliştirme sistemi, anayasal hükumetler için parlemento sistemi ve bazı yeni hükumet mekanikleri getirmektedir.
Gereklilik:

Devamı ve daha fazlası için bazennub.com 
7-) The Cossacks
01 Aralık 2015 tarihinde satışa sunulan bu ek paket, yeni ve gelişmiş kültür değişiklikleri, geliştirilmiş casusluk seçenekleri gibi bazı değişiklikler sunmaktadır.
Gereklilik: 



8-) Mare Nostrum
05 Nisan 2016 tarihinde satışa sunulan bu ek paket, birtakım casusluk opsiyonları, diğer ülkeler ile harita takas etme opsiyonu, bazı karşı-casusluk opsiyonları gibi birtakım değişiklikler getirmiştir.
Gereklilik:





9-) Rights of Man
11 Ekim 2016 tarihinde satışa sunulacak olan bu ek paket, vasal devletlerde çok detaylı askeri etkileşimler en önde olmak üzere birçok ilginç değişiklik getirecek.
Gereklilik:  (EU 4 DLC 2 yazımızda, tıklayın!)


Event Paketleri

Bu paketler yeni eventler, event resimleri ve ünite modelleri getirmektedir. Bunların hiçbiri oynanırlık açısından pek gerekli değildir.

*Purple Phoenix ( Pre-Order Paketinin Parçasıdır.)
13 Ağustos 2013 tarihinde satışa sunulan bu paket Bizans İmparatorluğuna odaklanmış bir ek pakettir.

*Star and Crescent ( Digital Extreme Upgrade paketinin bir parçasıdır.)
13 Ağustos 2013 tarihinde satışa sunulan bu paket, Müslüman ülkeler üzerine odaklanmıştır.

*American Dream
24 Eylül 2013 tarihinde satışa sunulan bu paket, Amerika Birleşik Devletleri üzerine odaklanmıştır.

 
*Women in History ( Ücretsiz)
8 Mart 2015 tarihinde satışa sunulmuştur. Tarihe yön vermiş, adını yazdırmış, başarılı kadınlar üzerine odaklanmıştır. 100 adet yeni etkinlik (event) eklenmiştir.



Önerilerim şimdilik bu kadar. Dediğim gibi, bazı eklentiler yepyeni bir oyuna başlamış hissi veriyor ve türünün nadir örnekleri arasında olan EU4'ün başında biraz daha heyecanlı, riskli ve keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Umarım bu DLC kalabalığından ilginizi çekecek, EU4 oynama hevesinizi alevlendirecek noktalara değinebilmişimdir.

Konuk Yazar: Canaletto



İlginizi Çekebilecek Paylaşımlar:
- Europa Universalis IV - Ek Paketler (DLC) 2
- Europa Universalis IV (İnceleme)






Hiç yorum yok